Мус сметанний
(покроковий рецепт з фото)
Мус сметанний відмінно підходить для шикарного десерту. Готувати його просто і голову ламати не треба - крем, зазвичай, є в холодильнику кожної господині. Десерт на 4-х приготуємо за півгодини.
Як приготувати мус сметанний?
1. Міксером збийте сметану, цукор, ром і ванілін до густої маси.
2. Желатин викладіть в невелику мисочку, залийте водою (1/4 склянки) і розмістіть на водяній бані до розчинення.
3. Як тільки желатин розчиниться, додайте його в сметанним масу і збийте.
4. Вершки слід гарненько охолодити і збити до густої піни.
5. У сметанно-желатинову масу введіть третю частину вершків, перемішайте, потім додайте вершки і збийте блендером.
6. Викладіть мус сметанний в мисочку, оберніть харчовою плівкою і остудіть.
7. Поки сметанний мус охолоджується, промийте полуницю, просушіть її на паперовому рушнику і зробіть надрізи у кінчика. Різати треба так, щоб мус можна було зручно розмістити на ягідці.
8. За допомогою пакетика з дірочкою на кінці викладіть мус сметанний на полуницю. Безумовно, можна подавати його і просто в креманках, прикрасивши будь-якими ягодами, фруктами, цедрою апельсина.
Смачного!
- Крем - 2 склянки
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Вода холодна - 1/4 склянки
- Жирні вершки - 1 Склянка
- Полуниця - 10-15 штук
1. Міксером збийте сметану, цукор, ром і ванілін до густої маси.
2. Желатин викладіть в невелику мисочку, залийте водою (1/4 склянки) і розмістіть на водяній бані до розчинення.
3. Як тільки желатин розчиниться, додайте його в сметанним масу і збийте.
4. Вершки слід гарненько охолодити і збити до густої піни.
5. У сметанно-желатинову масу введіть третю частину вершків, перемішайте, потім додайте вершки і збийте блендером.
6. Викладіть мус сметанний в мисочку, оберніть харчовою плівкою і остудіть.
7. Поки сметанний мус охолоджується, промийте полуницю, просушіть її на паперовому рушнику і зробіть надрізи у кінчика. Різати треба так, щоб мус можна було зручно розмістити на ягідці.
8. За допомогою пакетика з дірочкою на кінці викладіть мус сметанний на полуницю. Безумовно, можна подавати його і просто в креманках, прикрасивши будь-якими ягодами, фруктами, цедрою апельсина.
Смачного!