Рецепт Мус сметанний фото

Мус сметанний
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Фуршет
Десерти , Мус
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Мус сметанний відмінно підходить для шикарного десерту. Готувати його просто і голову ламати не треба - крем, зазвичай, є в холодильнику кожної господині. Десерт на 4-х приготуємо за півгодини.

Опис приготування:

Як приготувати мус сметанний?

1. Міксером збийте сметану, цукор, ром і ванілін до густої маси.

2. Желатин викладіть в невелику мисочку, залийте водою (1/4 склянки) і розмістіть на водяній бані до розчинення.

3. Як тільки желатин розчиниться, додайте його в сметанним масу і збийте.

4. Вершки слід гарненько охолодити і збити до густої піни.

5. У сметанно-желатинову масу введіть третю частину вершків, перемішайте, потім додайте вершки і збийте блендером.

6. Викладіть мус сметанний в мисочку, оберніть харчовою плівкою і остудіть.

7. Поки сметанний мус охолоджується, промийте полуницю, просушіть її на паперовому рушнику і зробіть надрізи у кінчика. Різати треба так, щоб мус можна було зручно розмістити на ягідці.

8. За допомогою пакетика з дірочкою на кінці викладіть мус сметанний на полуницю. Безумовно, можна подавати його і просто в креманках, прикрасивши будь-якими ягодами, фруктами, цедрою апельсина.

Смачного!

  • Крем - 2 склянки
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
  • Ром - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
  • Вода холодна - 1/4 склянки
  • Жирні вершки - 1 Склянка
  • Полуниця - 10-15 штук
Як приготувати мус сметанний?

1. Міксером збийте сметану, цукор, ром і ванілін до густої маси.

2. Желатин викладіть в невелику мисочку, залийте водою (1/4 склянки) і розмістіть на водяній бані до розчинення.

3. Як тільки желатин розчиниться, додайте його в сметанним масу і збийте.

4. Вершки слід гарненько охолодити і збити до густої піни.

5. У сметанно-желатинову масу введіть третю частину вершків, перемішайте, потім додайте вершки і збийте блендером.

6. Викладіть мус сметанний в мисочку, оберніть харчовою плівкою і остудіть.

7. Поки сметанний мус охолоджується, промийте полуницю, просушіть її на паперовому рушнику і зробіть надрізи у кінчика. Різати треба так, щоб мус можна було зручно розмістити на ягідці.

8. За допомогою пакетика з дірочкою на кінці викладіть мус сметанний на полуницю. Безумовно, можна подавати його і просто в креманках, прикрасивши будь-якими ягодами, фруктами, цедрою апельсина.

Смачного!

Схожі рецепти