Рецепт Слойки з брокколі і креветками фото

Слойки з брокколі і креветками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Листкове тісто , Брокколі
Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Листкові торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 45 хв.

Дуже люблю слойки з різними начинками, весь час експериментую і пробую нові. На цей раз розповім, як приготувати слойки з брокколі і креветками. Вийшло незвичайне, але смачне поєднання.

Опис приготування:

Такі слойки готував для зустрічі з друзями, і вони дуже всім сподобалися. Як виявилося, брокколі з креветками відмінно поєднуються в випічці. Слойки в цей раз зробив у вигляді відкритих кошичків, щоб кожен бачив, яка у них всередині начинка. Особливо приємно, що блюдо сподобалося дітям, адже нагодувати їх брокколі практично неможливо, а тут наминали за обидві щоки. Краще з'їсти все кошички відразу і не залишати на наступний день, адже тісто просочується начинкою і стає вже не таким хрустким.

1. Випікаю слойки в формі для кексів. Тісто розкочують тонко, нарізаю на 12 квадратиків. Змащую форми маслом, укладаю кожен квадратик, залишаю звисають краю.

2. Всередину кожної форми кладу пергамент і засинаю трохи гороху, щоб тісто не піднялося при випіканні. Відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

3. Брокколі відварюю в підсоленій воді (3 хвилини), після цього перекладаю на лід, щоб зберегти насичений колір. Поділяю брокколі на маленькі суцвіття.

4. Пармезан натираю на дрібній тертці (трохи залишаю для присипки) і змішую зі сметаною, додаю за смаком сіль і перець, чебрець, перемішую.

5. Креветки беру великі, мою їх і очищаю.

6. Дістаю формочки з духовки. У миску розбиваю яйце, змащую їм всередині кожної формочки, викладаю суцвіття брокколі і 1 креветки, заливаю сумішшю сиру і сметани. Посипаю пармезаном і випікаю ще 5 хвилин.


  • Листкове тісто - 300 грам
  • Брокколі - За смаком
  • Крем - 2 чайних ложки
  • Креветки великі - 12 штук
  • Пармезан - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
  • Чебрець - За смаком
Такі слойки готував для зустрічі з друзями, і вони дуже всім сподобалися. Як виявилося, брокколі з креветками відмінно поєднуються в випічці. Слойки в цей раз зробив у вигляді відкритих кошичків, щоб кожен бачив, яка у них всередині начинка. Особливо приємно, що блюдо сподобалося дітям, адже нагодувати їх брокколі практично неможливо, а тут наминали за обидві щоки. Краще з'їсти все кошички відразу і не залишати на наступний день, адже тісто просочується начинкою і стає вже не таким хрустким.

1. Випікаю слойки в формі для кексів. Тісто розкочують тонко, нарізаю на 12 квадратиків. Змащую форми маслом, укладаю кожен квадратик, залишаю звисають краю.

2. Всередину кожної форми кладу пергамент і засинаю трохи гороху, щоб тісто не піднялося при випіканні. Відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

3. Брокколі відварюю в підсоленій воді (3 хвилини), після цього перекладаю на лід, щоб зберегти насичений колір. Поділяю брокколі на маленькі суцвіття.

4. Пармезан натираю на дрібній тертці (трохи залишаю для присипки) і змішую зі сметаною, додаю за смаком сіль і перець, чебрець, перемішую.

5. Креветки беру великі, мою їх і очищаю.

6. Дістаю формочки з духовки. У миску розбиваю яйце, змащую їм всередині кожної формочки, викладаю суцвіття брокколі і 1 креветки, заливаю сумішшю сиру і сметани. Посипаю пармезаном і випікаю ще 5 хвилин.

Схожі рецепти