Слойки з брокколі і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю слойки з різними начинками, весь час експериментую і пробую нові. На цей раз розповім, як приготувати слойки з брокколі і креветками. Вийшло незвичайне, але смачне поєднання.
Такі слойки готував для зустрічі з друзями, і вони дуже всім сподобалися. Як виявилося, брокколі з креветками відмінно поєднуються в випічці. Слойки в цей раз зробив у вигляді відкритих кошичків, щоб кожен бачив, яка у них всередині начинка. Особливо приємно, що блюдо сподобалося дітям, адже нагодувати їх брокколі практично неможливо, а тут наминали за обидві щоки. Краще з'їсти все кошички відразу і не залишати на наступний день, адже тісто просочується начинкою і стає вже не таким хрустким.
1. Випікаю слойки в формі для кексів. Тісто розкочують тонко, нарізаю на 12 квадратиків. Змащую форми маслом, укладаю кожен квадратик, залишаю звисають краю.
2. Всередину кожної форми кладу пергамент і засинаю трохи гороху, щоб тісто не піднялося при випіканні. Відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
3. Брокколі відварюю в підсоленій воді (3 хвилини), після цього перекладаю на лід, щоб зберегти насичений колір. Поділяю брокколі на маленькі суцвіття.
4. Пармезан натираю на дрібній тертці (трохи залишаю для присипки) і змішую зі сметаною, додаю за смаком сіль і перець, чебрець, перемішую.
5. Креветки беру великі, мою їх і очищаю.
6. Дістаю формочки з духовки. У миску розбиваю яйце, змащую їм всередині кожної формочки, викладаю суцвіття брокколі і 1 креветки, заливаю сумішшю сиру і сметани. Посипаю пармезаном і випікаю ще 5 хвилин.
- Листкове тісто - 300 грам
- Брокколі - За смаком
- Крем - 2 чайних ложки
- Креветки великі - 12 штук
- Пармезан - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Чебрець - За смаком
1. Випікаю слойки в формі для кексів. Тісто розкочують тонко, нарізаю на 12 квадратиків. Змащую форми маслом, укладаю кожен квадратик, залишаю звисають краю.
2. Всередину кожної форми кладу пергамент і засинаю трохи гороху, щоб тісто не піднялося при випіканні. Відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
3. Брокколі відварюю в підсоленій воді (3 хвилини), після цього перекладаю на лід, щоб зберегти насичений колір. Поділяю брокколі на маленькі суцвіття.
4. Пармезан натираю на дрібній тертці (трохи залишаю для присипки) і змішую зі сметаною, додаю за смаком сіль і перець, чебрець, перемішую.
5. Креветки беру великі, мою їх і очищаю.
6. Дістаю формочки з духовки. У миску розбиваю яйце, змащую їм всередині кожної формочки, викладаю суцвіття брокколі і 1 креветки, заливаю сумішшю сиру і сметани. Посипаю пармезаном і випікаю ще 5 хвилин.