Скумбрія на грилі по-королівськи
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше рибки, приготовленої по-королівськи з димком, у вихідний день! Скумбрія для цих цілей підходить якнайкраще: ціна не кусається, і при цьому смакові якості порадують.
Апетитна скумбрія для любителів пікніків. Дуже ароматно і апетитно, відмінна альтернатива м'ясних страв. Скумбрія, смажена на грилі в банановому листі, виходить дуже ніжною, соковитою і майже кремовою структури. Бананове листя я знайшла випадково в супермаркеті, і на думку спала така ідея з рибкою. Всі родичі мене підтримали і підтвердили смакота рибки порожніми тарілками.
- Скумбрія - 800 грам
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Чилі порошок - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1/2 чайних ложки
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Часник - 15 зубчиків
- Лимонний сік - 1/2 Ст. Ложки
- Банановий лист - 5-6 штук
1. Нагрійте гірчичне масло і остудіть його. Змішайте масло гірчичне зі сметаною, kurkumoy, чилі, сіллю, гірчицею, імбиром, часником і лимонним соком.
2. Обмокніть скумбрію в маринаді і залиште на годину-дві в холодильнику маринуватися.
3. Помістіть рибу на банановий лист.
4. Смажте скумбрію на грилі по 3-4 хвилини з кожного боку.