Сьомга в казані
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами рецептом надзвичайно крутим рецептом. Сьомга в казані - дієтичне і пісне блюдо. Сьомга виходить м'якою, соковитою і ароматною, завдяки цікавому маринаду.
Як приготувати сьомгу в казані я довго не думала. Був казан, була сьомга. Такий обід на дачі ніхто не очікував. Риба вийшла неймовірно смачною і красивою, таке блюдо можна без докорів сумління назвати святковим. Подавати рибку варто гарячої і з гарніром з тушкованих овочів.
- Сьомга - 1 штука (у мене риба вагою 2, 5 кг)
- Лимон - 1/2 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 2 пучка(1 - до сьомги, 1 - в маринад)
- Грейпфрут - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків(4 шт - до рибку, 2 шт - в маринад)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Помідори черрі - 10 штук
- Перець солодкий - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Зелений горошок - 100 грам
1
Добре промийте та зачистите рибу, не забудьте про чешую. Розріжте сьомгу на стейки однакової товщини.
2
Приступаємо до маринаду. Видавіть з цитрусових сік. Дрібно порубати пучок кропу і петрушки, видавіть часник, додайте 2 немає. L. Солі, 1/2 немає. L. Перцю. Все змішайте, залийте рибу маринадом і відправте в холодильник на 40 хвилин.
3
Поки маринується сьомга, займемося овочами. Цукіні і перець поріжте соломкою, помідори - навпіл, цибуля ріпчаста - півкільцями, дрібно порубати петрушку, часник пропустіть через прес.
4
У розігрітий казан з маслом відправте підсмажитися часник і цибулю, після того як цибуля стане прозорою, надішліть інші овочі в казан і обсмажуйте 5 хвилин.
5
Дістаньте стейки вже замариноване сьомги і відправте до овочів, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
6
Смачного!