Азу в казані
(покроковий рецепт з фото)
Азу - це знамените татарське гаряче блюдо, яке робиться зі шматочків м'яса і асорті з овочів. Інгредієнти смажаться і гасяться разом, в результаті виходить щось схоже на ситне рагу.
До складу блюдо прийнято додавати солоні огірки, цибулю і моркву. Решта може змінюватися. Я ж пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати азу в казані зі свининою. Цю страву можна готувати і на вогні для великої компанії. Завдяки бульйону виходять дуже соковите м'ясо і м'які овочі.
- Свинина - 800 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Огірок солоний - 2-3 штук (або маринований)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 склянки
- Кріп сушений - 2 щіпки
В казані розігрійте масло. Свинину промийте і дрібно наріжте. Обсмажте м'ясо до золотистої скоринки в казані.
До свинини додайте моркву (дрібною соломкою) і нашатковану цибулю. Також роздавите часник. Перемішайте, продовжуйте смажити.
Потім додайте в казан томатну пасту, влийте воду, всипте сіль і перець. Гасіть азу під кришкою 40 хвилин на невеликому вогні.
Наріжте огірки соломкою.
Для 5 хвилин до готовності в казан додайте кріп і огірки.
Можете подавати азу зі спагеті. Смачного!