Рецепт Сир «Сироїжкін» в домашніх умовах фото

Сир «Сироїжкін» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня , Абхазька кухня , Осетинська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Аналог знаменитого вірменського сиру, приготований в домашніх умовах. Сир виходить дуже смачним і насиченим, гарної консистенції, з приємним ароматом. На приготування йде від 6 до 8 годин.

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування сиру"Чечіль" в домашніх умовах. Сир готується на основі молока, змішаного з сичуговим ферментом. Після всіх необхідних процедур сир набуває еластичність і далі його необхідно засолити в спеціальному розчині (сіль + вода). Готовий сир - ідеальна закуска до пива! хай щастить!

  • Молоко - 4 L
  • Сіль - За смаком
  • Сичужний фермент - 1 грам
  • Вода - За смаком
сир & Quot; Кулі
Молоко підігрійте до 38 градусів. Введіть сичужний фермент. Ретельно перемішайте.
сир & Quot; Кулі
Зніміть каструлю з плити і залиште на 40 хвилин.
сир & Quot; Кулі
Маса загусне, далі її потрібно розрізати на маленькі квадратики і залишити на 30 хвилин, до повного відділення сироватки.
сир & Quot; Кулі
Сито застеліть марлею, відкиньте на нього сир і залиште стікати сироватку (з 1 час). Помістіть сир в гарячу воду, акуратно за допомогою рукавичок витягніть сир в нитки. Помістіть їх в соляний розчин на 24 годину. Після чого сформуйте з ниток косичку або поверніть все в грудку. Смачного!

Схожі рецепти