Рецепт Алтайський сир в домашніх умовах фото

Алтайський сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Молочні продукти, Сир, Яйця, Молоко, Вершкове масло
Пісні страви
На святковий стіл

Це аналог алтайського сиру. Він готується на основі сиру, молока і яєць. Виходить дуже приємним по консистенції. Відмінна закуска на свята!

Приготуємо алтайський сир в домашніх умовах. Молоко варимо з сиром, потім переливаємо все в друшляк, застелений марлею, і даємо стекти сироватці. Додаємо інші інгредієнти, варимо ще трохи, щоб маса розплавилася. Перекладаємо сирну масу в ємність під плівку і даємо сиру дозріти. З кожним днем ​​його смак буде стає більш насиченим і гостріше. Хай щастить!

  • Сир - 500 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
алтайський сир в домашніх умовах - фото крок 1
Вливаємо в каструлю молоко, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо ще 7-8 хвилин.
алтайський сир в домашніх умовах - фото крок 2
Застелите друшляк марлею, складеної в пару шарів. Вливаємо молочну масу і даємо стекти сироватці.
алтайський сир в домашніх умовах - фото крок 3
Поверніть сир в каструлю, додайте яйця, сіль, олія, соду. Ретельно перемішайте.
алтайський сир в домашніх умовах - фото крок 4
Ставимо масу на середній вогонь і, помішуючи, розплавляємо.
алтайський сир в домашніх умовах - фото крок 5
Перекладаємо сирну масу в ємність, змащену вершковим маслом. Накриваємо зверху плівкою і ставимо в прохолодне місце для застигання.
алтайський сир в домашніх умовах - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти