Алтайський сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Це аналог алтайського сиру. Він готується на основі сиру, молока і яєць. Виходить дуже приємним по консистенції. Відмінна закуска на свята!
Приготуємо алтайський сир в домашніх умовах. Молоко варимо з сиром, потім переливаємо все в друшляк, застелений марлею, і даємо стекти сироватці. Додаємо інші інгредієнти, варимо ще трохи, щоб маса розплавилася. Перекладаємо сирну масу в ємність під плівку і даємо сиру дозріти. З кожним днем його смак буде стає більш насиченим і гостріше. Хай щастить!
- Сир - 500 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Вливаємо в каструлю молоко, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо ще 7-8 хвилин.
Застелите друшляк марлею, складеної в пару шарів. Вливаємо молочну масу і даємо стекти сироватці.
Поверніть сир в каструлю, додайте яйця, сіль, олія, соду. Ретельно перемішайте.
Ставимо масу на середній вогонь і, помішуючи, розплавляємо.
Перекладаємо сирну масу в ємність, змащену вершковим маслом. Накриваємо зверху плівкою і ставимо в прохолодне місце для застигання.
Смачного!