Дієтичний сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Я представляю вашій увазі легкий рецепт приготування сиру, за типом дієтичного. Смак і консистенція сиру близька до крем-сиру. Дуже нагадує маскарпоне.
Дуже люблю я крем-сир. Я такий сир люблю намазувати на тост хліба і подавати вприкуску з солодким чаєм. Можу порекомендувати даний сир як наповнювач для тарталеток. Сир дуже схожий на масло. Його можна змішати з травами, болгарським перцем, деякими видами подрібнених ковбас і використовувати як начинку для млинців, трубочок.
- Кефір 2, 5% - 1 літр
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Для приготування дієтичного сиру в домашніх умовах нам необхідно взяти пакет кефіру 2, 5% жирності. Кефір повинен бути обов'язково в м'якій поліетиленовій упаковці. Пакет потрібно вимити, промокнути рушником.
Кладемо пакет в морозилку на 2-3 годину. За цей час кефір замерзне. Пакет злегка вздуется, але не лопне. Вийміть пакет з кефіром з холодильника. Ножицями розкрийте пакет. Усередині пакета буде велика брила замерзлого кефіру. Помістіть брилу кефіру на марлю, складену в декілька шарів. Саму марлю з кефіром - на сито. Під сито підставте ємність, щоб тане сироватка стікала в ємність. На цій сироватці можна приготувати інші блюда (млинці, вареники, окрошку). Залиште кефір при кімнатній температурі. Брила кефіру розтане. У марлі виявиться недозрілий сир.
У літню пору року залишати кефір розморожувати просто при кімнатній температурі не варто. Краще всю конструкцію поставити в холодильник. Лід розтане, і все чудо саме станеться. Для того, щоб готовий сир вийшов щільніше, підвісьте марлю з сиром абикуди. Сироватка відділиться сильніше, готовий сир буде більш щільним. Відкрийте марлю. Вийміть кульку сиру. Викладіть на тарілку і подайте до столу. З 1 літра сиру вийшов кульку трохи більше жіночого кулочка.
Такий сир можна просто намазувати на хліб і їсти. Такий сир можна змішати з різними прянощами і травами і використовувати як закусочну пасту. Дуже смачно з крекером. Такий сир можна використовувати як частину крему, додавши в нього цукор. Для тих, хто любить пастоподібні м'які сири (вершкові), раджу посолити сир зверху. Залиште його на кілька хвилин - і подайте до столу.