Рецепт Дієтичний сир в домашніх умовах фото

Дієтичний сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кефір
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , Для дітей , Корисний обід , Від 1 року
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Я представляю вашій увазі легкий рецепт приготування сиру, за типом дієтичного. Смак і консистенція сиру близька до крем-сиру. Дуже нагадує маскарпоне.

Опис приготування:

Дуже люблю я крем-сир. Я такий сир люблю намазувати на тост хліба і подавати вприкуску з солодким чаєм. Можу порекомендувати даний сир як наповнювач для тарталеток. Сир дуже схожий на масло. Його можна змішати з травами, болгарським перцем, деякими видами подрібнених ковбас і використовувати як начинку для млинців, трубочок.

  • Кефір 2, 5% - 1 літр
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
дієтичний сир в домашніх умовах - фото крок 1
Для приготування дієтичного сиру в домашніх умовах нам необхідно взяти пакет кефіру 2, 5% жирності. Кефір повинен бути обов'язково в м'якій поліетиленовій упаковці. Пакет потрібно вимити, промокнути рушником.
дієтичний сир в домашніх умовах - фото крок 2
Кладемо пакет в морозилку на 2-3 годину. За цей час кефір замерзне. Пакет злегка вздуется, але не лопне. Вийміть пакет з кефіром з холодильника. Ножицями розкрийте пакет. Усередині пакета буде велика брила замерзлого кефіру. Помістіть брилу кефіру на марлю, складену в декілька шарів. Саму марлю з кефіром - на сито. Під сито підставте ємність, щоб тане сироватка стікала в ємність. На цій сироватці можна приготувати інші блюда (млинці, вареники, окрошку). Залиште кефір при кімнатній температурі. Брила кефіру розтане. У марлі виявиться недозрілий сир.
дієтичний сир в домашніх умовах - фото крок 3
У літню пору року залишати кефір розморожувати просто при кімнатній температурі не варто. Краще всю конструкцію поставити в холодильник. Лід розтане, і все чудо саме станеться. Для того, щоб готовий сир вийшов щільніше, підвісьте марлю з сиром абикуди. Сироватка відділиться сильніше, готовий сир буде більш щільним. Відкрийте марлю. Вийміть кульку сиру. Викладіть на тарілку і подайте до столу. З 1 літра сиру вийшов кульку трохи більше жіночого кулочка.
дієтичний сир в домашніх умовах - фото крок 4
Такий сир можна просто намазувати на хліб і їсти. Такий сир можна змішати з різними прянощами і травами і використовувати як закусочну пасту. Дуже смачно з крекером. Такий сир можна використовувати як частину крему, додавши в нього цукор. Для тих, хто любить пастоподібні м'які сири (вершкові), раджу посолити сир зверху. Залиште його на кілька хвилин - і подайте до столу.

Схожі рецепти