Шпинат в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки тонкому лаваш можна зробити дуже багато смачних закусок. Розповім один з недорогих рецептів, як приготувати шпинат в лаваші. Смачне, вітамінне, ситне і яскраве блюдо до столу.
У лаваш можна загорнути що завгодно, мені доводилося куштувати навіть салати, які загортали в тонкий вірменський лаваш і подавали до столу, це смачно і дуже оригінально. Можна приготувати кілька варіацій, наприклад, м'ясну, овочеву, грибну, сирну начинку.
- Шпинат - 400 грам
- Лаваш - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Бринза - 200 грам
1. Шпинат у мене заморожений, тому розморожувати його і добре віджимають від зайвої води. Відправляю його на сковороду і додаю кілька крапель води, Клітка PM mnut.
2. Розгортаю лаваш і змащую його рясно сметаною, щоб начинка була соковитою.
3. Ложкою викладаю шпинат зі сковороди і розподіляю його по центру тонким шаром.
4. Бринзу дістаю з упаковки і розминають руками, потім викладаю поверх шпинату і трохи притискаю виделкою.
5. Повертаю плоский рулет, добре притискаю. Те ж саме проробляю і з другим лавашем.
6. Форму для випікання застилаю фольгою і викладаю лаваш, змащую його сметаною.
7. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 20 хвилин, після цього збільшую температуру до 200 градусів і готую ще 5 хвилин. Лаваш виходить соковитим, з рум'яною скоринкою.