Шніцель яловичий
(покроковий рецепт з фото)
Цей шніцель готується не з традиційної телятини або свинини, а з яловичини. Виходить дуже смачне і гарне блюдо для вечері або обіду. Додатково можна приготувати пряний томатний соус.
Перед вами - простий рецепт приготування шніцеля яловичого. Для приготування шніцеля я змішав яловичий фарш з подрібненою цибулею, яйцем, хлібом і спеціями. Сформував шніцелі і злегка обсмажити. З помідорів, часнику і спецій був приготований томатний соус. Виклав шніцелі на деко, присипав цибулею, полив соусом, а зверху густо покрив тертим сиром. Блюдо запікати 20-25 хвилин. Гарного вам дня!
- Фарш яловичий - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кнопка - 1 скибочку (замочений в молоці)
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 150 грам
- Помідори - 3 штуки (в соус)
- Часник - 2-3 зубчиків (в соус)
- Томатний сік - 1 За смаком (в соус)
- Спеції - 1 За смаком
До говяжьему фаршу додаємо подрібнену цибулину, скибочку замоченого в молоці хліба, яйце, сіль і будь-які спеції. Ретельно все перемішуємо.
Формуємо з фаршу великі і тонкі котлетки, злегка обсмажуємо їх на сковороді і кладемо на деко. Для соусу: подрібнюємо в блендері помідори і часник, додаємо туди ж томатний соус і спеції. Виходить густий томатний соус. Кладемо на шніцелі: порізаний кільцями цибулю, поливаємо томатним соусом, присипаємо тертим сиром. Запікаємо в духовці до красивої рум'яної скоринки, приблизно 20-25 хвилин.
Смачного!