Шнельклопс
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, незвичайна назва і нічим не примітна зовнішність, але насправді - це дуже смачно! Блюдо німецької кухні з фаршу (швидко - швидкий, КУЛЬТУР - частинка фаршу).
Приготувати шнельклопс досить просто, рецепт з розряду "закинув все в сковороду і загасив" . По суті, це звичайний фарш, тушкований в сметанному соусі. Виходить не тільки просте, але і дуже ніжне і смачне блюдо. Фарш можна взяти будь-який, підійде і свинячий, і яловичий, і легкий курячий. Для соусу можна взяти як сметану, так і сметану з вершками в будь-якій пропорції. Найпопулярнішим доповненням для цієї страви з фаршу вважається картопля, але можна подати до нього рис, гречку або будь-які макаронні вироби.
- Фарш м'ясний - 800 грам
- Картопляний відвар - 400 мілілітрів
- Борошно - 4 Ст. Ложки (без гірки)
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 160 грам
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Горіх мускатний - За смаком
- Koriandr - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Картопля очистіть, якщо необхідно, наріжте і поставте варитися. Необхідна кількість відвару злийте в чашку. Якщо у вас будь-який інший гарнір, то просто замініть відвар з картоплі на м'ясний бульйон або воду.

Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості.

Додайте фарш.

Обсмажуйте фарш, розбиваючи лопаткою грудочки доти, поки він не побіліє. Додайте борошно.

Перемішайте і додайте сметану.

Перемішайте все ще раз і влийте картопляний відвар. Додайте за смаком сіль і спеції.

Доведіть все до кипіння, накрийте сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуйте ще 10 хвилин. В кінці додайте будь-яку сезонну свіжу зелень. Шнельклопс готовий.

Подаємо страву з картоплею або будь-яким іншим гарніром на вибір. Смачного!