Рецепт Шашлики з баранини фото

Шашлики з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Баранина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На природу, Літні
Гарячі страви, Страви на шпажках, Шашлик

Я довго питала у свого дядька, як приготувати шашлики з баранини, як він їх робить такими смачними, ароматними і ніжними. Довго мій дядько пручався, але настав той час, коли я це дізналася.

Для шашлику з баранини я вибираю лопатку. У ягняти ця частина ні суха, ні жирна, ідеально підходить для смаження на вогні. Шпажки замочіть на ніч у воді, після цього можна не боятися, що вони будуть світитися.

Я вважаю за краще використовувати для шашликів дерев'яні шпажки. По перше, вони не будуть підсушувати м'ясо зсередини на відміну від металевих шампурів. Такий невеликий шашлик зручно їсти, він швидше маринується і, відповідно, готується.

  • Баранина - 1 кілограм (лопатка)
  • Насіння кмину - 1 Ст. Ложка
  • Часник сушений - 1 Чайна ложка
  • Пластівці червоного чилі перцю - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Насіння кропу - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Червоне вино - 2 чайних ложки
шашлики з баранини - фото крок 1
Промийте м'ясо під проточною водою і наріжте невеликими шматочками.
шашлики з баранини - фото крок 2
Я вважаю за краще перемелювати спеції в ступці, це гарантує, що вони не перетворяться в кашу і просто напросто не стануть мокрими.
шашлики з баранини - фото крок 3
В окремій ємності змішайте м'ясо зі спеціями, додайте рослинне масло і вино. Рекомендую на даному етапі не використовувати весь маринад, а залишити 1 ст. L. В окремій ємності і покрити м'ясо ще раз в кінці смаження. Добре перемішайте м'ясо, щоб маринад повністю його заглушив.
шашлики з баранини - фото крок 4
Нанизати м'ясо на шпажки і відправте смажитися на невеликий вогонь.

Схожі рецепти