Рецепт Курячі шашлики з лимоном фото

Курячі шашлики з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Лимон
Рецепти для схуднення
На природу , На святковий стіл
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Рецепт приготування курячих шашличків, маринованих в лимонному соусі з шматочками лимона і зеленим болгарський перцем.

Опис приготування:

Дуже швидкий смачний і незвичайний рецепт приготування курячих шашличків з лимоном і зеленим болгарський перцем. На гарнір до цих курячим шашличком добре підійде відварений рис і тушковані гриби. Цей рецепт шашликів ідеально підійде для приготування на природі на мангалі, але так само його можна готувати на грилі будинку.

  • Курячого філе - 4 штуки
  • Лимон - 4 штуки
  • Оливкової олії - 1 Ст. Ложка
  • Орегано - 2 чайних ложки
  • Білого винного оцту - 1 Чайна ложка
  • Петрушки - 1 Чайна ложка
  • Зеленого болгарського перцю - 1 штука
  • Сіль і перець - - За смаком
курячі шашлики з лимоном - фото крок 1
1. Відрізати зайвий жир від курячого філе і нарізати його кубиками. З одного філе маємо отримати 5-6 кубиків. За допомогою терки натерти лимонну цедру двох лимонів. Покласти курку, оливкова олія, лимонну цедру, лимонний сік, орегано, білий винний оцет, сіль і перець в миску, накрити кришкою і поставити в холодильник маринуватися. Залишити від 2 до 8 годин в холодильнику.
курячі шашлики з лимоном - фото крок 2
2. Гриль поставити на максимум. Розрізати перець на дві частини, видалити серединку і насіння і розрізати його на вісім шматків. Нарізати два залишилися лимона кружечками і розрізати кожен з кружечків на четвертинки. Наколоти на шампур перець, лимон і курку.
курячі шашлики з лимоном - фото крок 3
3. Покласти шампури під гриль і готувати 10 хвилин. Вийняти шампури, полити 1 чайною ложкою маринаду кожен з шампурів і поставити назад під гриль. Готувати ще 10 хвилин. Нарізати петрушку. Розігріти залишився маринад в каструлі.
курячі шашлики з лимоном - фото крок 4
4. Дістати шампури, покласти кожен на окрему тарілку, полити маринадом і посипати петрушкою. Подати з рисом, салатом або підсмаженими тостами з хлібом.

Схожі рецепти