Дієтичні шашлики (шашлик з курячої грудки)
(покроковий рецепт з фото)
Любі друзі, сьогодні я розповім, як приготувати один з дієтичних шашликів з курячої грудки. Соковитий, ніжний і дуже легкий шашлик під прекрасним соусом підкорить вас відразу! поїхали!
Такий шашлик відмінно підійде тим, хто стежить за своєю вагою і хоче урізноманітнити свій раціон чимось новеньким. Шашлик виходить неймовірно соковитим і ароматним за рахунок достатку спецій. У той же час він виходить дуже ніжним, що теж важливо. Як гарнір до такої страви можна приготувати овочі на грилі або салат із зелені.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Печериці - 8 штук
- Вапно - 4 скибочки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Йогурт натуральний - 5 Ст. Ложок (для соусу )
- Имбирная паста - 2 Ст. Ложки
- Подрібнений часник - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1/8 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Чилі - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль, лимонний сік, перець - За смаком
Промиваємо курячу грудку, відокремлюємо її від кістки. Нарізаємо на порційні шматочки.
В окремій ємності змішуємо всі інгредієнти для маринаду. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
Розміщуємо нарізану курячу грудку в маринад.
Гарненько перемішуємо, щоб курка була повністю занурена в маринад. Накриваємо ємність плівкою і відправляємо в холодильник на 45 хвилин.
Тим часом очищаємо цибулю та нарізаємо його великими шматочками. Печериці промиваємо, видаляємо ніжки.
Нанизуємо курячий шашлик на шпажки, чергуючи шматочки м'яса з цибулею і печерицями.
Духовку розігріваємо до 220 градусів, відправляємо курячий шашлик запікатися на 12-15 хвилин.
Коли шашлик буде готовий, вичавлюємо сік лайма зверху і подаємо до столу. Смачного!