Курячі грудки дієтичні
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніше і найдоступніший дієтичне м'ясо - це курячі грудки. За допомогою цього рецепта ви легко приготуєте соковиті і ароматні курячі грудки без обсмажування і зайвого жиру. Смачно буде всім!
Куряча грудка - мабуть, найдоступніше дієтичне м'ясо, тому ті, хто дотримується дієти або піклується про свою фігуру і здоров'я, часто готують страви саме з цієї частини курки. Але курячу грудку дуже легко пересушити, м'ясо буде не дуже смачним. Я пропоную вам приготувати курячу грудку у цій простому рецептом. М'ясо вийде соковитим, ароматним і дієтичним.
- Куряча грудка - 1 штука (філе)
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Крем 15 % - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Лимонний перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Філе курячої грудки помиємо, обсушити і розрізати на 5 шматочків.
І починаємо готувати маринад для грудки. У невелику миску наливаємо молоко і додаємо сметану. Розмішуємо.
Додаємо сіль і спеції.
Ретельно розмішати, щоб сіль розчинилася.
І викладаємо в маринад шматочки філе. Ми залишаємо їх так мінімум хвилин на 20, а ще краще на годину.
Змащуємо рослинним маслом форму, в якій будемо запікати м'ясо. Викладаємо шматочки грудки, заливаємо їх маринадом. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.
І можна подавати до столу або просто так, як є, або з будь-яким гарніром.