Соковитий шашлик з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас не виходить приготувати соковитий шашлик з курячої грудки в домашніх умовах, то цей рецепт обов'язково варто взяти на замітку. Блюдо вийде відмінним! Спробуйте самі
Відразу хочу попередити, що, як і будь-який інший шашлик, цей найкраще замаринувати заздалегідь, приблизно за 8-10 годин до приготування. Маринад виходить дуже ніжним, але завдяки спецій і лимону - дуже пікантним. Цей варіант, як приготувати соковитий шашлик з курячої грудки, вам обов'язково припаде до смаку.
- Крем - 150 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Пластівці перцю - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Часник - 5 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
- Курячі грудки - 600-800 грам
1. Насамперед потрібно зайнятися маринадом. У глибоку миску надішліть сметану (можна також використовувати грецький йогурт, якщо у вас він є під рукою), оливкова олія, паприка, сіль та інші спеції. Часник пропустіть через прес. Лимон вимийте і висушіть, натріть цедру. Після з половини лимона вичавіть сік, додайте його в маринад.
2. Все як слід перемішайте до однорідності. Також можна додати сушені трави, наприклад.
3. Грудки вимийте і висушіть паперовим рушником. Зріжте шкірку, зайвий жир або плівки. Наріжте середніми шматочками.
4. Я вважаю за краще відразу нанизувати м'ясо, чергуючи його з шматочками цибулі, але ви можете відправити курочку в маринад, а нанизати безпосередньо перед смаженням.
5. Ретельно розподілите маринад по м'ясу, приберіть в холодильник (найкраще на ніч), щоб соковитий шашлик з курячої грудки в домашніх умовах як слід просочився.
6. Чи залишиться справа за малим - прожарити цей апетитний шашлик і подати його до столу. Це дуже класний рецепт, який варто спробувати повторити.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!