Рецепт Шашлик зі свинини в червоному вині фото

Шашлик зі свинини в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 2
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ви запланували готувати м'ясо на мангалі, то вивчіть, як приготувати шашлик зі свинини в червоному вині, який виходить соковитим, смачним, просоченим легким ароматом трав і серпанок.

Опис приготування:

Цей рецепт простий, але результат значно перевершує всі очікування. У приготуванні шашлику велике значення має вибір м'яса і смачний маринад. Більш м'яким і соковитим буде шашлик з шиї свині. Додавши до нього спеції, цибуля і червоне вино, ви отримаєте відмінно замариноване м'ясо. Залишиться його нанизати на шампури, і підсмажити на мангалі. До речі, можна поступитися чоловікам, адже вони впевнені, що шашлик і жіночі руки несумісні.

  • Свинина - 400 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Помідор - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вино червоне сухе - 0, 5 склянки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Зелень петрушки - 0, 5 пучка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Перець - 0, 25 чайних ложки
  • Спеції - 0, 25 чайних ложки
шашлик зі свинини в червоному вині - фото крок 1
1. Візьміть м'якоть свинини (краще шию). Помийте. Зачистити від зайвих плівок, твердих вкраплень. Поріжте на порційні шматки.
шашлик зі свинини в червоному вині - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Обмийте холодною водою. Потім наріжте цибулю кільцями.
шашлик зі свинини в червоному вині - фото крок 3
3. Підготуйте зелень. Для цього помийте зелена цибуля, дрібно наріжте його. Помийте і нарубати пучок петрушки.
шашлик зі свинини в червоному вині - фото крок 4
4. М'ясо посоліть. Як тільки воно пустить сік, посипте його спеціями і меленим чорним перцем. Все перемішайте. Потім додайте зелену цибулю і петрушку. Покладіть в м'ясо кільця цибулі. В м'ясну заготівлю із зеленню і цибулею влийте сухе червоне вино. Перемішайте і додайте рослинне масло. Знову перемішайте. Надішліть м'ясо маринуватися в холодильник на 3 годину (якомога більше).
шашлик зі свинини в червоному вині - фото крок 5
5. Дістаньте з холодильника промаринуватися свинину. Нанизуйте на шампур шматочки м'яса, попередньо звільняючи їх від зелені (інакше буде горіти). Між шматочками м'яса на шампури нанизуйте замариновані кільця цибулі і помідори. Подавайте готовий шашлик разом зі свіжою зеленню, підготуйте соус зі свіжих помідорів з рубаною зеленню або овочевий салат.

Схожі рецепти