Шашлик зі свинини в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запланували готувати м'ясо на мангалі, то вивчіть, як приготувати шашлик зі свинини в червоному вині, який виходить соковитим, смачним, просоченим легким ароматом трав і серпанок.
Цей рецепт простий, але результат значно перевершує всі очікування. У приготуванні шашлику велике значення має вибір м'яса і смачний маринад. Більш м'яким і соковитим буде шашлик з шиї свині. Додавши до нього спеції, цибуля і червоне вино, ви отримаєте відмінно замариноване м'ясо. Залишиться його нанизати на шампури, і підсмажити на мангалі. До речі, можна поступитися чоловікам, адже вони впевнені, що шашлик і жіночі руки несумісні.
- Свинина - 400 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вино червоне сухе - 0, 5 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Зелень петрушки - 0, 5 пучка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Перець - 0, 25 чайних ложки
- Спеції - 0, 25 чайних ложки
1. Візьміть м'якоть свинини (краще шию). Помийте. Зачистити від зайвих плівок, твердих вкраплень. Поріжте на порційні шматки.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Обмийте холодною водою. Потім наріжте цибулю кільцями.
3. Підготуйте зелень. Для цього помийте зелена цибуля, дрібно наріжте його. Помийте і нарубати пучок петрушки.
4. М'ясо посоліть. Як тільки воно пустить сік, посипте його спеціями і меленим чорним перцем. Все перемішайте. Потім додайте зелену цибулю і петрушку. Покладіть в м'ясо кільця цибулі. В м'ясну заготівлю із зеленню і цибулею влийте сухе червоне вино. Перемішайте і додайте рослинне масло. Знову перемішайте. Надішліть м'ясо маринуватися в холодильник на 3 годину (якомога більше).
5. Дістаньте з холодильника промаринуватися свинину. Нанизуйте на шампур шматочки м'яса, попередньо звільняючи їх від зелені (інакше буде горіти). Між шматочками м'яса на шампури нанизуйте замариновані кільця цибулі і помідори. Подавайте готовий шашлик разом зі свіжою зеленню, підготуйте соус зі свіжих помідорів з рубаною зеленню або овочевий салат.