Кролик тушкований в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна страва, яке підійде як для святкового, так і для повсякденного вечері. Подивіться і ви, як приготувати кролика тушкованого в червоному вині. Виходить дуже смачно, ситно і вишукано.
М'ясо кролика дуже корисне і дієтичне, його можна їсти навіть тим, кому протипоказана курка. Завдяки додаванню червоного вина виходить пікантний і густий соус. Таке блюдо відмінно підійде до картопляного або овочевого гарніру, а также к вареному рису.
- Кролик - 1 кілограм
- Червоне сухе вино - 2 склянки
- Розмарин сушений - 2 чайних ложки
- Томати - 5 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль і червоний перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - За смаком
- Салат - За смаком
- Черрі - За смаком
1. Ретельно промиваємо тушку під проточною водою. Рубаємо м'ясо на невеликі шматочки і відправляємо в миску, заливаємо склянкою вина і посипаємо розмарином. Ми залишаємо на 5 годин. Через покладений час дістаємо м'ясо, обтирає серветкою, натираємо сіллю і обвалюють у борошні.
2. У сковороду з товстим дном наливаємо трохи оливкового масла і на розпеченій поверхні обсмажуємо шматки з обох сторін. Миємо й нарізаємо скибочками томати. Чистимо і нарізаємо на 2 части зубчики чеснока. До м'яса додаємо підготовлені овочі, вливаємо залишився склянку вина, солимо і перчимо до смаку. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 40-50 хвилин.
3. Через відведений час шматочки кролика дістаємо з сковороди і подаємо на салатних листках з помідорами чері. Смачного!