Рецепт Кролик тушкований в червоному вині фото

Кролик тушкований в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Дієтичне харчування
На вечерю
Гарячі страви

Дуже смачна страва, яке підійде як для святкового, так і для повсякденного вечері. Подивіться і ви, як приготувати кролика тушкованого в червоному вині. Виходить дуже смачно, ситно і вишукано.

М'ясо кролика дуже корисне і дієтичне, його можна їсти навіть тим, кому протипоказана курка. Завдяки додаванню червоного вина виходить пікантний і густий соус. Таке блюдо відмінно підійде до картопляного або овочевого гарніру, а также к вареному рису.

  • Кролик - 1 кілограм
  • Червоне сухе вино - 2 склянки
  • Розмарин сушений - 2 чайних ложки
  • Томати - 5 штук
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль і червоний перець - За смаком
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - За смаком
  • Салат - За смаком
  • Черрі - За смаком
кролик тушкований в червоному вині - фото крок 1
1. Ретельно промиваємо тушку під проточною водою. Рубаємо м'ясо на невеликі шматочки і відправляємо в миску, заливаємо склянкою вина і посипаємо розмарином. Ми залишаємо на 5 годин. Через покладений час дістаємо м'ясо, обтирає серветкою, натираємо сіллю і обвалюють у борошні.
кролик тушкований в червоному вині - фото крок 2
2. У сковороду з товстим дном наливаємо трохи оливкового масла і на розпеченій поверхні обсмажуємо шматки з обох сторін. Миємо й нарізаємо скибочками томати. Чистимо і нарізаємо на 2 части зубчики чеснока. До м'яса додаємо підготовлені овочі, вливаємо залишився склянку вина, солимо і перчимо до смаку. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 40-50 хвилин.
кролик тушкований в червоному вині - фото крок 3
3. Через відведений час шматочки кролика дістаємо з сковороди і подаємо на салатних листках з помідорами чері. Смачного!

Схожі рецепти