Кролик, тушкований у вині з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва швидше для свята, ніж для звичайного обіду або вечері. Ніжне м'ясо кролика з овочами і смачною підливою підкорить вас своїми ароматом і вишуканим смаком. А готується все зовсім нескладно.
М'ясо кролика дуже смачне і ніжне, а якщо його ще й приготувати правильно, то таке блюдо викличе захват у всіх ваших гостей. Що, що, саме у гостей. Адже це блюдо гідно того, щоб його приготували до свята. Соковите ароматне м'ясо з тушкованими овочами подають з салатом зі свіжих овочів. Ну, а хто захоче гарніру, подайте до нього відварну картоплю. Розповідаю, як приготувати кролика, тушкованого в провині з овочами.
- Кролик - 1, 5 кілограма
- Морква - 400 грам
- Брокколі - 150-200 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Перець болгарський - 1 штука (великий)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Лимон - 1 штука
- Гірчичний - 2 чайних ложки (в зернах)
- Сушені помідори - 3 чайних ложки
- Паприка сушена - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Чебрець сушений - 1/4 чайних ложки
- Розмарин сушений - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вино біле сухе - 1, 5 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Вершки - 200 мілілітрів (можна і без них)
Чистимо і моєму морква, нарізаємо її половинками кружечків.
Очищену цибулю теж нарізаємо півкільцями.
Очищаємо зубчики часнику, половину нарізаємо тонкими пластинками, другу половину подрібнити чеснокодавку.
Ретельно вимиту тушку кролика розрізати на шматки.
Нам знадобиться цедра лимона, знімаємо її з допомогою дрібної терки. А потім видавив з лимона сік .
Викладаємо обробленої на шматки кролика в глибокий посуд, додаємо всі сухі спеції, лимонну цедру і сік, подрібнений через чеснокодавку часник. Перемішуємо.
Додаємо нарізану моркву і цибулю. Ще раз перемішуємо і ставимо в холодильник на пару годин маринуватися.
Гасити кролика будемо у важкій каструлі або сковороді з високими бортиками. Перекладаємо в неї м'ясо з овочами.
Додаємо вино і ще приблизно півтори склянки води. Солимо. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального. Прикриваємо кришкою, але не до кінця, нехай хвилин 30 випаровується алкоголь. Потім кришку прикриємо щільно.
Перець очистимо від серцевини з насінням і наріжемо невеликими кубиками.
Моєму брокколі, поділяємо її на суцвіття.
Кролик у нас гаситься, періодично поглядайте в каструлю і перемішайте вміст. Години через півтора додаємо вершки.
Слідом відправляємо брокколі.
А потім і нарізаний перець. Перемішуємо і тушкуємо до готовності. Час точно вказати не можна, кролики бувають різними