Рецепт Кролик, тушкований у вині з овочами фото

Кролик, тушкований у вині з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На святковий стіл
Гарячі страви

Ця страва швидше для свята, ніж для звичайного обіду або вечері. Ніжне м'ясо кролика з овочами і смачною підливою підкорить вас своїми ароматом і вишуканим смаком. А готується все зовсім нескладно.

М'ясо кролика дуже смачне і ніжне, а якщо його ще й приготувати правильно, то таке блюдо викличе захват у всіх ваших гостей. Що, що, саме у гостей. Адже це блюдо гідно того, щоб його приготували до свята. Соковите ароматне м'ясо з тушкованими овочами подають з салатом зі свіжих овочів. Ну, а хто захоче гарніру, подайте до нього відварну картоплю. Розповідаю, як приготувати кролика, тушкованого в провині з овочами.

  • Кролик - 1, 5 кілограма
  • Морква - 400 грам
  • Брокколі - 150-200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Перець болгарський - 1 штука (великий)
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Лимон - 1 штука
  • Гірчичний - 2 чайних ложки (в зернах)
  • Сушені помідори - 3 чайних ложки
  • Паприка сушена - 2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Чебрець сушений - 1/4 чайних ложки
  • Розмарин сушений - 1/2 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вино біле сухе - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Вершки - 200 мілілітрів (можна і без них)
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 1
Чистимо і моєму морква, нарізаємо її половинками кружечків.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 2
Очищену цибулю теж нарізаємо півкільцями.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 3
Очищаємо зубчики часнику, половину нарізаємо тонкими пластинками, другу половину подрібнити чеснокодавку.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 4
Ретельно вимиту тушку кролика розрізати на шматки.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 5
Нам знадобиться цедра лимона, знімаємо її з допомогою дрібної терки. А потім видавив з лимона сік .
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 6
Викладаємо обробленої на шматки кролика в глибокий посуд, додаємо всі сухі спеції, лимонну цедру і сік, подрібнений через чеснокодавку часник. Перемішуємо.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 7
Додаємо нарізану моркву і цибулю. Ще раз перемішуємо і ставимо в холодильник на пару годин маринуватися.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 8
Гасити кролика будемо у важкій каструлі або сковороді з високими бортиками. Перекладаємо в неї м'ясо з овочами.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 9
Додаємо вино і ще приблизно півтори склянки води. Солимо. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального. Прикриваємо кришкою, але не до кінця, нехай хвилин 30 випаровується алкоголь. Потім кришку прикриємо щільно.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 10
Перець очистимо від серцевини з насінням і наріжемо невеликими кубиками.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 11
Моєму брокколі, поділяємо її на суцвіття.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 12
Кролик у нас гаситься, періодично поглядайте в каструлю і перемішайте вміст. Години через півтора додаємо вершки.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 13
Слідом відправляємо брокколі.
кролик, тушкований у вині з овочами - фото крок 14
А потім і нарізаний перець. Перемішуємо і тушкуємо до готовності. Час точно вказати не можна, кролики бувають різними

Схожі рецепти