Рецепт Кролик, тушкований у вині фото

Кролик, тушкований у вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як відомо, м'ясо кролика вважається делікатесом і має особливою ніжністю і ароматом. Пропоную чудовий рецепт тушкованого в провині кролика. Прекрасне блюдо для всієї родини!

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування кролика, тушкованого в провині. Попередньо підготуйте кролика, замаринуйте його в гірчиці. Можна використовувати гірчицю зернами, хоча підійде і звичайна. На гарнір рекомендую подавати смажену або варену картоплю, адже він особливо добре поєднується з ніжним м'ясом кролика!

  • Кролик - 0, 5 кілограма
  • Вино біле - 1, 5 склянки
  • Гірчичний - 3 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Масло оливкове - За смаком
кролик, тушкований у вині - фото крок 1
Промиваємо кролика під водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо на порційні шматочки. Змащуємо їх гірчицею і залишаємо на 30 хвилин.
кролик, тушкований у вині - фото крок 2
Розігріваємо в сковороді олію, обсмажуємо на ньому кролика до легкої золотистої.
кролик, тушкований у вині - фото крок 3
Тим часом прогріваємо в каструлі вино. Додаємо цукор і подрібнений часник, а також - лавровий лист. Коли вино закипить, додайте в нього очищену і порізану кружальцями моркву.
кролик, тушкований у вині - фото крок 4
Перекладаємо кролика на тарілку. Обсмажуємо на тій самій олії цибулю, порізаний півкільцями.
кролик, тушкований у вині - фото крок 5
Повертаємо кролика, вливаємо винний"бульйон" . Тушкуємо на повільному вогні 45-50 хвилин, помішуючи.
кролик, тушкований у вині - фото крок 6
Подаємо страву до столу з улюбленим гарніром. Смачного!

Схожі рецепти