Кролик, тушкований у вині
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, м'ясо кролика вважається делікатесом і має особливою ніжністю і ароматом. Пропоную чудовий рецепт тушкованого в провині кролика. Прекрасне блюдо для всієї родини!
Перед вами - простий рецепт приготування кролика, тушкованого в провині. Попередньо підготуйте кролика, замаринуйте його в гірчиці. Можна використовувати гірчицю зернами, хоча підійде і звичайна. На гарнір рекомендую подавати смажену або варену картоплю, адже він особливо добре поєднується з ніжним м'ясом кролика!
- Кролик - 0, 5 кілограма
- Вино біле - 1, 5 склянки
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло оливкове - За смаком
Промиваємо кролика під водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо на порційні шматочки. Змащуємо їх гірчицею і залишаємо на 30 хвилин.
Розігріваємо в сковороді олію, обсмажуємо на ньому кролика до легкої золотистої.
Тим часом прогріваємо в каструлі вино. Додаємо цукор і подрібнений часник, а також - лавровий лист. Коли вино закипить, додайте в нього очищену і порізану кружальцями моркву.
Перекладаємо кролика на тарілку. Обсмажуємо на тій самій олії цибулю, порізаний півкільцями.
Повертаємо кролика, вливаємо винний "бульйон" . Тушкуємо на повільному вогні 45-50 хвилин, помішуючи.
Подаємо страву до столу з улюбленим гарніром. Смачного!