Глінтвейн на червоному вині
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ароматний і зігріваючий напій для дорослих - це глінтвейн. Його готують взимку або в холодну пору, тому як подають гарячим. Розповідаю, як приготувати глінтвейн на червоному вині.
Глінтвейн готують з червоного, рожевого або білого вина з додаванням різних спецій (гвоздика, аніс, кориця та інше), а також з цитрусовими (соком і цедрою). Напій можна зварити в каструлі або в мультиварці. Його можна приготувати заздалегідь, а перед подачею тільки розігріти.
- Червоне вино - 750 мілілітрів
- Цукрова пудра - 150 грам
- Апельсиновий сік - 0, 5 склянки
- Апельсинова цедра - За смаком (цедра одного апельсина)
- Лимонна цедра - За смаком (цедра одного лимона)
- Аніс - 1 штука
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Гвоздика - 5 штук
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1 щіпка
1
Всі складові, крім вина, викладіть в каструлю, влийте 50 мілілітрів вина і відправте її на середній вогонь.
2
Варіть вміст 5 хвилин, потім влийте вино і зменшіть вогонь до мінімуму.
3
Варіть глінтвейн 5 хвилин або тільки до закипання, потім накрийте каструлю кришкою і залиште на пару хвилин.
4
Подавайте глінтвейн гарячим, з паличками кориці і часточками апельсина.