Курка в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт, як приготувати курку в червоному вині. Як подачі пропоную варінт на шпажках - виходить не тільки смачна, але і оригінальна і святкова закуска.
Приготувати курку в червоному вині не складе труднощів навіть починає господині. Важливо тільки правильно замарінвоать її, для цього бажано використовувати гарне вино і прянощі, які посилять смак курки, наприклад: кардамон, паприка, перець духмяний і інші. Готувати курячу грудку можна, запікаючи її у вигляді рулетика або цілої, а можна порізати на шматочки і надіти на шпажки, вийдуть дуже смачні шашлички, які можна подати як закуску на святковий стіл.
- Куряча грудка - 250 грам
- Вино червоне - 100 мілілітрів
- Прянощі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Червоне вино я брала домашнє, але можна використовувати також покупне, тільки хороше, щоб в ньому не було барвника.
Курячі грудки поріжте невеликого розміру шматками, складіть в скляну миску, присипте сіллю і прянощами.
Залийте курку вином і залиште на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
Мариновану курку одягніть на шпажки або дерев'яні палички для суші. Шашлички покладіть на деко і запечіть в духовці протягом 20-25 хвилин.
Голови шашлички подавайте на шпажках. З однієї курячої грудки виходить приблизно два шашличка, раджу приготувати їх за кількістю гостей і подати персонально на тарілці, прикрасивши листям салату.