Шашлик з барбарисом
(покроковий рецепт з фото)
Сезон шашликів на природі закінчився, але що ж робити, якщо дуже хочеться його скуштувати? Давайте я вас навчу, як приготувати шашлик з барбарисом в домашніх умовах. Ароматний, ситний, гарний!
Шашлик з баранини виходить дуже смачним, і тут заслуга хорошого маринаду і правильно підібраних спецій. Кімьона можна класти поменше, якщо ви не любите дуже гостру їжу. На гарнір подається салат зі свіжих овочів або просто овочева нарізка. Вдалого приготування!
- Баранина - 1 кілограм(antrekot)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Барбарис сушений - 1 щіпка
- Переказує - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 За смаком

Баранину нарізаємо порційними шматочками для шашлику.

Нарізаємо півкільцями цибулю.

Складаємо м'ясо у велику каструлю. Засипаємо цибулею. Пропускаємо через прес томат і часник, додаємо їх до м'яса. Також додамо томатну пасту і спеції: барбарис, кімьон і перець з сіллю. Перемішуємо руками і ставимо маринуватися в прохолодне місце на кілька годин.

Нанизуємо шашлик на шампури.

Перекладаємо шампура на верхню полицю духовки. Внизу встановлюємо піддон для соку (він буде стікати). Готуємо при температурі 200 градусів, час від часу обертаючи шампура. Готовність перевіряємо ножем: якщо сік не виділяється, значить можна витягувати!

Смачного!