Рецепт Шашлик з барбарисом фото

Шашлик з барбарисом
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Шашлик

Сезон шашликів на природі закінчився, але що ж робити, якщо дуже хочеться його скуштувати? Давайте я вас навчу, як приготувати шашлик з барбарисом в домашніх умовах. Ароматний, ситний, гарний!

Шашлик з баранини виходить дуже смачним, і тут заслуга хорошого маринаду і правильно підібраних спецій. Кімьона можна класти поменше, якщо ви не любите дуже гостру їжу. На гарнір подається салат зі свіжих овочів або просто овочева нарізка. Вдалого приготування!

  • Баранина - 1 кілограм(antrekot)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Помідор - 1 штука
  • Барбарис сушений - 1 щіпка
  • Переказує - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 За смаком
шашлик з барбарисом - фото крок 1
Баранину нарізаємо порційними шматочками для шашлику.
шашлик з барбарисом - фото крок 2
Нарізаємо півкільцями цибулю.
шашлик з барбарисом - фото крок 3
Складаємо м'ясо у велику каструлю. Засипаємо цибулею. Пропускаємо через прес томат і часник, додаємо їх до м'яса. Також додамо томатну пасту і спеції: барбарис, кімьон і перець з сіллю. Перемішуємо руками і ставимо маринуватися в прохолодне місце на кілька годин.
шашлик з барбарисом - фото крок 4
Нанизуємо шашлик на шампури.
шашлик з барбарисом - фото крок 5
Перекладаємо шампура на верхню полицю духовки. Внизу встановлюємо піддон для соку (він буде стікати). Готуємо при температурі 200 градусів, час від часу обертаючи шампура. Готовність перевіряємо ножем: якщо сік не виділяється, значить можна витягувати!
шашлик з барбарисом - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти