М'ясний пиріг з барбарисом
(покроковий рецепт з фото)
Покажу, як приготувати м'ясний пиріг з барбарисом. Насичена м'ясна начинка з картоплею і цибулею, пікантний і незвичайний смак за рахунок спецій, в першу чергу завдяки барбарису. Спробуйте!
Приготована випічка володіє абсолютно чудовим смаком і ароматом. Не поспішайте відразу ж "налітати" на пиріг, нехай постоїть 20-25 хвилин і просочиться соком, який сочиться. Подавати до столу рекомендую теплим, хоча і холодний варіант дуже смачний!
- Телятина - 400 грам
- Барбарис - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Сіль і перець - За смаком
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Борошно - 2 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
Телятину нарізаємо шматочками, складаємо в блендер, додаємо барбарис і орегано, сіль і перець - за смаком. Додаємо соєвий соус і оцет. Перекручуємо до однорідної маси. Прибираємо фарш в холодильник.
Приготуємо тісто. Просіваємо в ємність борошно, натираємо на тертці заморожене вершкове масло. Перетираємо борошно з маслом, додаємо сметану і молоко. Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю і загортаємо в плівку. Кладемо в холодильник на 20 хвилин.
Картоплю і цибулю промиваємо, очищаємо. Нарізаємо півкільцями. Кріп подрібнюємо.
Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. 2/3 тесту розгортаємо і кладемо в форму, зробивши бортики. Перемішуємо фарш з кропом і викладаємо на тісто.
Викладаємо шар цибулі, слідом - шар картоплі.
З тесту розгортаємо корж і накриваємо пиріг, сформувавши красиві бортики. Змащуємо поверхню збитим жовтком. Випікаємо 1 годину при температурі 200 градусів.
Готово.
Смачного!