Плов з куркою і барбарисом
(покроковий рецепт з фото)
Плов з куркою - блюдо дієтичне і дуже смачне. В якості приправи в плов часто кладуть сушений барбарис, який надає страві невелику кислинку.
Плов досить популярна страва і не тільки на Сході. Є безліч рецептів, але сьогодні я пропоную найбільш щадний варіант. Такий плов можна давати навіть дітям. У ньому мінімальна кількість жиру. При цьому масло не розжарюється до характерного серпанок, як годиться в класичному плові. Але все одно плов з куркою виходить розсипчастим і смачним. Барбарис - сушений продукт, який отримують висушуючи свіжі плоди рослини. Ягоди барбарису мають кислуватий, терпкий смак. Вони використовуються в медицині та кулінарії.
- Курка - 500 грам
- Мал - 1, 5 склянки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Барбарис - 2 чайних ложки (сушений)
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти для приготування плову з куркою.
Будь-які м'ясисті частини курки помийте, обсушити і викладіть в казан з товстим дном.
Налийте трохи соняшникової олії і злегка обсмажте курку в казані.
Додайте 200-250 мл. Води і тушкуйте курку в казані під кришкою до готовності.
Мал ретельно промийте, змінюючи 5-6 раз воду.
Викладіть рис в миску і залийте гарячою водою, але не окропом. Тримайте рис у воді 50-60 хвилин. Трохи посоліть рис.
Цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
Морква очистіть, помийте і наріжте соломкою.
Дістаньте тушковану курку і відокремте м'ясо від кісток і шкірки. Поверніть назад в казан чисту м'якоть.
Моркву і цибулю додайте в казан з куркою.
Налийте соняшникову олію. Додайте сушений барбарис, мелена куркума, сіль і чорний мелений перець. Налийте ще 100 мл. Води і тушкуйте овочі з куркою 10 хвилин.
Викладіть рис і розрівняйте. Залийте гарячою водою так, щоб вона була вище рису на два пальця. Кришкою Не закривайте! Готуйте плов на середньому вогні, поки вода зверху випарується, але з боків казана і знизу залишиться. На це буде потрібно хвилин 15.
Після зберіть рис гіркою до середини казана. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати плов вже на самому мінімальному вогні 20 хвилин.
Готовий плов перемішайте.
Плов з куркою і барбарисом готовий. Можна подавати до столу.