Плов зі свининою і барбарисом
(покроковий рецепт з фото)
Барбарис здатний надавати будь-якої страви незабутній аромат і характерну кислинку. Ось і для плову зі свининою мною були використані ягоди барбарису. Результат перевершив всі очікування!
Із зазначеного вище кількості інгредієнтів можна зварити близько 10 порцій феноменально смачного плову. Якщо ви віддаєте перевагу гострі страви, рекомендую додавати в плов більше різноманітних спецій, вроджений koriandra, зіри і червоного перцю. Вдалого приготування!
Дивіться, як приготувати плов зі свининою і барбарисом.
- Свинина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Барбарис сушений - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Часник - 1 штука
Дрібно нарізаємо цибулю, перекладаємо його в казан.
Туди ж додаємо порізану кубиками свинину. Обсмажуємо 6-7 хвилин, помішуючи.
Промийте рис і викладіть поверх свинини. Вливаємо чисту воду, рідини має бути в два рази більше, ніж твердих інгредієнтів. Тушкуємо на середньому вогні під кришкою, 30 хвилин. Потім встромляє в рис головку часнику цілком, очищену від верхнього шару лушпиння.
Для 15 хвилин до готовності рису засипаємо барбарис.
Трьом на тертці моркву і викладаємо зверху. Блюдо буде готове, коли звариться рис, ввібрав всю рідину.
Смачного!