Середньоазіатський манпар
(покроковий рецепт з фото)
Тісто, м'ясо, овочі - ось три кити середньоазіатської кухні! Додаючи різні прянощі і змінюючи технологію приготування, отримуємо страви різні, але незмінно смачні. Готуйте з задоволенням!
Всі знають середньоазіатський лагман. Але не всі знають, що у лагмана багато родичів. Це і салма, і Дунганскій локшина, і локшина, і манпар. Скрізь готується основа - м'ясний соус (ваджа), з різними овочами та прянощами. І додаються виготовлені вручну вироби з прісного тіста - локшина, або вушка (сальма), або рванци -манпар. У манпар додають зелену маргеланской редьку, яку можна замінити дайконом. Так само кладуть джусай, який в наших широтах можна замінити диким цибулею, анзуром, черемшой-колбой, мангіром. Або просто покласти зелену цибулю і зелень часнику. Оцет в манпар найчастіше йде висівковий, замінити його найкраще темним рисовим.
- Яловичина - 600 грам(WAHUU: всі продукти нижче)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Редька - 1 штука (зелена маргеланская)
- Перець солодкий - 1 штука
- Перець угорський среднеострие - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Помідори - 3-4 штук (стиглі, НЕ великі)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки(3-5%, краще рисовий темний)
- Паприка мелена - 2 чайних ложки
- Суміш перців - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Перець червоний мелений - 1/2 чайних ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 2 склянки (мАНПАР: всі продукти нижче)
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки (мЛИНЧИКИ: всі продукти нижче)
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка