Рецепт Середньоазіатський манпар фото

Середньоазіатський манпар
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Супи, Гостре, Лагман

Тісто, м'ясо, овочі - ось три кити середньоазіатської кухні! Додаючи різні прянощі і змінюючи технологію приготування, отримуємо страви різні, але незмінно смачні. Готуйте з задоволенням!

Всі знають середньоазіатський лагман. Але не всі знають, що у лагмана багато родичів. Це і салма, і Дунганскій локшина, і локшина, і манпар. Скрізь готується основа - м'ясний соус (ваджа), з різними овочами та прянощами. І додаються виготовлені вручну вироби з прісного тіста - локшина, або вушка (сальма), або рванци -манпар. У манпар додають зелену маргеланской редьку, яку можна замінити дайконом. Так само кладуть джусай, який в наших широтах можна замінити диким цибулею, анзуром, черемшой-колбой, мангіром. Або просто покласти зелену цибулю і зелень часнику. Оцет в манпар найчастіше йде висівковий, замінити його найкраще темним рисовим.

  • Яловичина - 600 грам(WAHUU: всі продукти нижче)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Редька - 1 штука (зелена маргеланская)
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Перець угорський среднеострие - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Помідори - 3-4 штук (стиглі, НЕ великі)
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки(3-5%, краще рисовий темний)
  • Паприка мелена - 2 чайних ложки
  • Суміш перців - 1/2 чайних ложки
  • Koriandr - 2 чайних ложки
  • Перець червоний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт - 2 склянки (мАНПАР: всі продукти нижче)
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 2 штуки (мЛИНЧИКИ: всі продукти нижче)
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
середньоазіатський манпар - фото крок 1
Розжарити масло в казані або каструлі з товстим дном. Обсмажте м'якоть яловичини, нарізану брусочками, до рум'яної скоринки. Додайте цибулю, нарізаний кубиками і обсмажте до позолоти. Якщо м'ясо жорстке, додайте склянку води і тушкуйте до м'якості. Якщо ж яловичина молода, переходить до наступного етапу приготування.
середньоазіатський манпар - фото крок 2
Овочі наріжте невеликими кубиками.
середньоазіатський манпар - фото крок 3
Додайте до м'яса картопля і морква, обсмажте при помішуванні протягом 3-4 хвилин. Потім додайте редьку і солодкий перець. Обсмажуйте ще 3-4 хвилини.
середньоазіатський манпар - фото крок 4
Додайте томатну пасту і гострий перець. Смажте пару хвилин.
середньоазіатський манпар - фото крок 5
Додайте протерті помідори і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте без кришки хвилин 15. Потім влийте стільки окропу, щоб вміст каструлі було покрито на 2-3 пальця. Манпар повинен бути густим. Гасіть ще хвилин 10-15.
середньоазіатський манпар - фото крок 6
Додайте в ваджу прянощі: паприку і червоний мелений гострий перець. Суміш перців горошком і насіння коріандру крупно потовчіть і додайте в каструлю.
середньоазіатський манпар - фото крок 7
Дайте закипіти і додайте джусай або зелень цибулі і часнику, і рубаний часник. Перемішайте, накрийте кришкою і дайте настоятися хвилин 10.
середньоазіатський манпар - фото крок 8
Поки м'ясо настоюється, посмажте тонкі яєчні млинці, змішавши яйця з сіллю і водою, і добре збивши виделкою. Трохи остудіть млинці і наріжте крупною соломкою.
середньоазіатський манпар - фото крок 9
Замісити прісне тісто на яйці. Дайте відлежатися хвилин 20.
середньоазіатський манпар - фото крок 10
Розділіть на кілька частин і розкачайте в ковбаски. Сплющите ковбаски і відривайте від них невеликі тонкі шматочки тіста - манпар.
середньоазіатський манпар - фото крок 11
Нехай тісто трохи полежить, поки ви закип'ятіть воду в просторій каструлі.
середньоазіатський манпар - фото крок 12
Вариться манпар швидко, пари хвилин після спливання цілком достатньо. Готовий манпар відкиньте на друшляк, обдайте кип'яченою водою і трохи змастіть маслом.
середньоазіатський манпар - фото крок 13
Розкладіть по глибоких піалах-кесе манпар, залийте густим соусом ваджу, викладіть зверху яєчний млинець і щедро посипте зеленню. Манпар на перше-друге не ділиться, тому густоту регулюйте за смаком. Подавайте манпар з коржиками і гарячим зеленим чаєм. Смачного!

Схожі рецепти