Сербська м'ясна чорба
(покроковий рецепт з фото)
Сербська м'ясна чорба - цей суп традиційно подається на всьому Балканському півострові до обіднього столу. За значущістю його можна поставити в один ряд з нашим традиційним борщем.
Суп дуже простий у приготуванні, але в той же час володіє особливим смаком.
У чорбу можна додавати абсолютно різне м'ясо, але мені до смаку телятина. Увага, дотримуйтесь рецептом! Не забудьте в кінці додати смажену борошно з паприкою, це додасть особливий пікантний аромат вашій страві. Покроковий рецепт приготування сербської м'ясної чорби представлений нижче і підкріплений фотографіями.
- Телятина - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Селера - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Паприка - За смаком (мелена)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Ножем видаліть з телятини все прожилочки і ділянки з салом, потім наріжте невеликими шматочками
Подрібнюємо цибулину
Нарізаємо кубиками селеру.
Підігріваємо на сковорідці масло. Викладаємо на неї цибулю і телятину, злегка обсмажуємо, солимо. Робимо маленький вогонь, tushim секс годин.
Додаємо на сковороду селера. Тушкуємо до готовності.
Дрібно нарізаємо зелень.
Картопля і морквину нарізаємо кубиками. Висипаємо все в каструлю, заливаємо гарячою кип'яченою водою. Чекаємо поки закипить.
Додаємо в нашу каструлю заздалегідь обсмажену телятину. Варимо ще 15-20 хвилин.
Тепер висипаємо в каструлю зелень.
Фінальний етап. Обсмажуємо на сковороді муку. Додаємо до борошна паприку. Слідкуйте, щоб не утворювалися грудочки.
Розміщуємо борошно з паприкою в каструлю. Варимо ще 20 хвилин, щоб видалити борошняний присмак в супі. Після приготування, для необхідного результату, рекомендується настояти чорбу ще 30 хвилин.
Суп готовий!