Боб чорба
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна страва болгарської кухні, яке є її візитною карткою. Блюдо ситне і смачне, а готувати його вміє будь-яка болгарська господиня. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати боб чорба.
До складу супу входить спеціальна біла квасоля, однак якщо такої немає, то можна використовувати і іншу. Ця страва стане відмінною альтернативою звичному борщу і урізноманітнює раціон вашої родини. У нього цікавий і насичений смак, і це навіть при тому що він готується без м'яса, тому підійде і для вегетаріанського харчування. Обов'язково варто взяти на замітку таке блюдо.
- Квасоля - 0, 5 кілограма
- Вода - 1, 5 L
- Морквина - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Корінь селери - 100-150 грам
- Помідор - 2 штуки
- Соняшникова олія - 150 мілілітрів
- Петрушка - 1 пучок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль і перець - За смаком
1. Квасоля попередньо обов'язково замочуємо в холодній воді на ніч. Але може вистачити і 6 годин, щоб її розмочити.
2. Цибуля, морква, болгарський перець, корінь селери, томати миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Головне, щоб всі овочі були однакового розміру. Часник чистимо і видавлюємо через прес.
3. У каструлю наливаємо соняшникову олію, на розігрітій поверхні обсмажуємо спершу цибулю, потім морква і селера. Через кілька хвилин додаємо перець і томати, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин.
4. У каструлю до овочів додаємо замочену квасолю, nalivaem 2 склянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 50-60 хвилин.
5. Доливаємо воду, що залишилася, насипаємо часник, додаємо дрібно посічену зелень і лавровий лист, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо 20-30 хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу гарячим.