Рецепт Боб чорба фото

Боб чорба
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Традиційна страва болгарської кухні, яке є її візитною карткою. Блюдо ситне і смачне, а готувати його вміє будь-яка болгарська господиня. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати боб чорба.

До складу супу входить спеціальна біла квасоля, однак якщо такої немає, то можна використовувати і іншу. Ця страва стане відмінною альтернативою звичному борщу і урізноманітнює раціон вашої родини. У нього цікавий і насичений смак, і це навіть при тому що він готується без м'яса, тому підійде і для вегетаріанського харчування. Обов'язково варто взяти на замітку таке блюдо.

  • Квасоля - 0, 5 кілограма
  • Вода - 1, 5 L
  • Морквина - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Корінь селери - 100-150 грам
  • Помідор - 2 штуки
  • Соняшникова олія - 150 мілілітрів
  • Петрушка - 1 пучок
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль і перець - За смаком
боб чорба - фото крок 1
1. Квасоля попередньо обов'язково замочуємо в холодній воді на ніч. Але може вистачити і 6 годин, щоб її розмочити.
боб чорба - фото крок 2
2. Цибуля, морква, болгарський перець, корінь селери, томати миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Головне, щоб всі овочі були однакового розміру. Часник чистимо і видавлюємо через прес.
боб чорба - фото крок 3
3. У каструлю наливаємо соняшникову олію, на розігрітій поверхні обсмажуємо спершу цибулю, потім морква і селера. Через кілька хвилин додаємо перець і томати, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин.
боб чорба - фото крок 4
4. У каструлю до овочів додаємо замочену квасолю, nalivaem 2 склянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 50-60 хвилин.
боб чорба - фото крок 5
5. Доливаємо воду, що залишилася, насипаємо часник, додаємо дрібно посічену зелень і лавровий лист, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо 20-30 хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу гарячим.

Схожі рецепти