Чорба чорногорська
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення, Вагітним і годуючим
Чорба чорногорська - національне блюдо Чорногорії. Смачний суп з м'ясом - бараниною. Обов'язково побалуйте себе і своїх близьких чорбою в обід.
Чорба чорногорська включає в себе стільки інгредієнтів, що може служити цілком самостійною стравою, а не тільки першим на обід. Вона виходить такий ситної, що вистачає на весь день! Вашому чоловікові точно сподобається таке блюдо! Бажаю вам приємного апетиту.
- Гайка - 250 грам (але можете взяти і звичайний горох для супу)
- Квасоля - 250 грам
- Картопля - 200 грам
- Баранина - 200 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Помідори - 6 штук
- Консервірвоанние помідори - 250 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Стебло селери - 2-3 штук
- Буряк - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Паприка - 2-3 чайних ложок
- Кайенскийперець мелений - 2 чайних ложки
- Сушені чилі - 2-3 штук
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Кубик яловичого бульйону - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Свіжа петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Приготуйте велику каструлю, але поки не ставте її на вогонь. Налийте в неї оливкового масла. Дрібно наріжте цибулю і часник. Чистий Repullo, моркву і картоплю, потім наріжте маленькими кубиками. Промийте селера і подрібніть його невеликими шматочками. Викладіть овочі в каструлю. Наріжте м'ясо маленькими шматочками і також відправте в каструлю. Залийте водою і поставте на вогонь. Добре все перемішайте.
Коли вода добре нагрілася, киньте кубик яловичого бульйону. Доведіть до кипіння. Потім додайте спеції - все перчики, паприка, сіль, перець.
Опустіть свіжі помідори в окріп на 2-3 хвилини, це допоможе легко зняти з них шкірку. І ображати плодоніжки. Покладіть помідори в суп цілком. Викладіть консервовані помідори і томатну пасту. Розріжте лимон навпіл і половинку киньте в суп. Перемішайте і знову накрийте кришкою.
Варіть суп 40 хвилин, постійно помішуючи. До кінця цього часу свіжі помідори розквасив самі, але ви можете їм допомогти виделкою. Додайте в суп горох і квасоля, вичавіть сік з залишився половинки лимона і варіть ще 20 хвилин, помішуючи.