Чорба з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення, Вагітним і годуючим
Рецепт приготування м'ясного супу з овочами і квасолею. Чорба одне з найпопулярніших і смачних страв в Молдавії.
Ця страва дуже схоже з східним супом шурпою - смачним, ніжним і легким. У його приготуванні використовується баранина і багато овочів. Приготувати страву дуже легко.
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Картопля - 3 штуки
- Вода - 3 L
- Морква - 2 штуки
- Баранина на кісточці - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Пучок Петрушки - 1 штука
- Мал - 1/2 склянки
- Квасоля - 30 мілілітрів (консерви або варена )
- Часник - 4 зубчики
1. В першу чергу потрібно правильно вибрати баранину. М'ясо повинно бути молодим, нежирним, без запаху. Повинна бути білою кісточка, без жовтизни, присутній легкий аромат характерний для цього м'яса.
2. Баранину промиваємо, від кістки відокремлюємо м'ясо, потім нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо холодною водою. У воду додати краплю соку лимона і на півгодини залишаємо. Знову промиваємо м'ясо, разом з кісточкою складемо його в каструлю, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і хвилин сорок п'ять варимо.
3. Поки бульйон вариться, очищаємо моркву і цибулю, цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а моркву соломкою. Приготуємо пассировку: розігріваємо рослинного масла, до прозорості спассіруем цибулю, додаємо моркву, і хвилини чотири тушкуємо із закритою кришкою, помішувати.
4. Картопля очищаємо нарізаємо кубиками промиваємо. У готовий бульйон кидаємо картоплю. Як закипить зменшуємо вогонь і варимо хвилин п'ять. Промиваємо рис і додаємо в суп після того як картопля закипить. Часник і зелень подрібнюємо додаємо в пассировку і додаємо спеції. Вогонь вимкнений. Всі інгредієнти повинні пропаритися.
5. Квасоля можна варити або використовувати консервовану. У теплій воді, годин на шість замочити квасолю, рідину злити і варити поки не закипить, процедуру повторити три рази. Потім варити поки не стане м'якою. Додаємо маринований гіркий перець.
6. Додаємо квасолю, пассеровку, перець і солимо. Треба потомить хвилин 10 на маленькому вогні або в духовці. Блюдо готово.