Щи по-уральських
(покроковий рецепт з фото)
Один з варіантів щей з пшоном і картоплею. Приготувати можна на воді або м'ясному бульйоні. У будь-якому випадку виходить густий і смачний суп. Подавайте з зеленню і сметаною.
Щи можна варити і без картоплі, з пшоном буде густий і ситний суп, але моя сім'я любить, коли я додаю картоплю, смак такого супу м'якший. Налаштувати кислоту супу допоможе яблучний оцет або лимонна кислота, цукор. Сіль і перець мелений регулюйте на свій смак. Чорний перець краще додавати в тарілочку при подачі з зеленню і сметаною. Хай щастить!
- Бульйон або вода - 3 L
- Пшоно - 2 Ст. Ложки
- Капуста - 500 грам
- Морква - 100 грам
- Селера - 60 грам (можна стебловий або кореневої)
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Томатна паста - 80 грам (або 200 мл томатного соку)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Картопля великий - 2 штуки (не обов'язково)
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Нашинкуйтекапусту. З 1 ст. L. Масла обсмажте її з додаванням томатного соку (або бульйон з пастою томатної), закрийте кришкою, тушкуйте до м'якості.
3. На іншій сковороді паралельно пассеруйте овочі: цибуля, морква, селера і 1 зубчик часнику.
4. Промийте ретельно пшоно, очистіть і поріжте картоплю.
5. У киплячий бульйон або воду покладіть пшоно, картопля. Приправити сіллю і приварити 20 хвилин. Додайте зажарку, тушковану капусту, лавровий лист і варіть ще 8-10 хвилин.
6. Готові щі заправте розтертим з сіллю часником, покладіть цукор, оцет (якщо потрібно).
7. Дайте супу настоятися хвилин 15-20. Після чого розливайте по тарілочках, додавайте свіжу зелень і сметану.