Калач по-уральських
(покроковий рецепт з фото)
Хлібобулочні вироби, приготовані з борошна другого сорту, є менш ніжними, але більш ароматними, ніж випічка з борошна першого сорту. У рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати калач по-уральських.
Ви напевно знаєте, що випічка, приготована на пшеничного або житнього заквасці, є більш корисною, ніж дріжджова випічка. Саме тому хочу вам розповісти, як приготувати калач по-уральських. Незважаючи на те, що для його приготування необхідно брати борошно другого сорту, виходить він дуже м'яким і хрустким одночасно, а аромат такого хліба не порівняти ні з одним видом випічки! Такий хліб відмінно підходить в якості основи для бутербродів або до перших страв.
- Біла пшеничне борошно - 200 грам
- Вода кімнатної температури - 480 грам(200 грам в закваску, 280 грам в тісто)
- Пшеничне борошно - 600 грам (другого сорту)
- Дріжджі (опара) - 400 грам
- Сіль - 15 грам
- Цукор - 30 грам
- Рослинна олія - 16 грам
- Стартер - 1-2 Ст. Ложок (пшеничний або житній)
Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
У закваску додайте воду і розмішайте до однорідності. Просіяне борошно змішайте з сіллю і цукром. Вилийте в борошняну суміш розведену водою закваску і додайте рослинне масло, не перемішуючи.
Викладіть тісто в попередньо змащену олією миску і округлятимете. Переверніть тісто і накрийте харчовою плівкою. Залиште при температурі 22-24 ступеня 1 час.
Розтягніть тісто. Візьміть частина тесту, витягніть його і складіть до протилежної сторони миски. Переверніть тісто, злегка округлите і залиште в накритою плівкою мисці ще на 2 годину.
Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Сформуйте кулю, накрийте його мискою і залиште на 15 хвилин.
Посипте тісто борошном і сформуйте циліндр діаметром 7-8 см. Розтягніть тісто в корж, один край її складіть до середини і повторіть з другим краєм. Обидві частини з'єднайте назустріч один до одного і добре закріпіть шов.
Перекладіть циліндр швом вниз і розтягніть до довжини 40-50 см. Круглу жароміцних форму діаметром близько 30 см. Покрийте пергаментом. По центру поставте жароміцних форму діаметром близько 15 см., змащену маслом.
Викладіть циліндр з тіста навколо жароміцної форми і скріпіть краю циліндра. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
Збризніть калач водою і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 25-30 хвилин. Змастіть гарячий калач водою, зніміть форми і повністю остудіть калач на решітці. Смачного!