Саратовський калач

Саратовський калач
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 2 г. 30 хв.
Саратовський калач — по суті хліб, який випікають у високій формі. пишний, ароматний і дуже смачний. обов'язково спробуйте!

опис приготування:

ароматний, пишний, повітряний, пористий саратовський калач спекти не важко, якщо ви знайомі з дріжджовим тестом. хліб, приготований в домашніх умовах набагато смачніше магазинного. Якщо дотримуватися всіх кроків рецепта, то все у вас обов'язково вийде. хай щастить!

  • Борошно пшеничне— 500 грам
  • вода— 280 мілілітрів
  • дріжджі— 20 грам(пресовані)
  • Соняшникова олія— 3 Ст. ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка
Саратовський калач - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти для приготування калача.

Саратовський калач - фото крок 2 Поставте опару для хліба. У миску викладіть дріжджі.

Саратовський калач - фото крок 3 В дріжджі додайте 130 мл. теплої води і перемішайте.

Саратовський калач - фото крок 4 додайте 230 грам борошна.

Саратовський калач - фото крок 5 замісити тісто. вийшла опара.

Саратовський калач - фото крок 6 Поставте опару в тепле місце. через 30-35 хвилин опара збільшиться в об'ємі в два-три рази.

Саратовський калач - фото крок 7 Тісто я замішувала в планетарному міксері. Можна це зробити в звичайній мисці. Викладіть опару в будь-яку глибоку посуд.

Саратовський калач - фото крок 8 додайте сіль, цукор, рафінована соняшникова олія і залишилися 270 грам борошна.

Саратовський калач - фото крок 9 замісити тісто.

Саратовський калач - фото крок 10 Поставте тісто в тепле місце на годину-півтора. За цей час тісто збільшиться в об'ємі.

Саратовський калач - фото крок 11 Готове до випічки тісто викладіть у форму діаметром 18-20 см. і висотою 10-15 см. Я про всяк випадок наростила стінки форми папером для випічки. Дайте тесту постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин.

Саратовський калач - фото крок 12 Випікайте калач в духовці, розігрітій до 180 градусів 40-45 хвилин.

Саратовський калач - фото крок 13 Саратовський калач готовий. Остудіть хліб і подавайте до столу.

Схожі рецепти

Калач по-уральських

Калач по-уральських

Хлібобулочні вироби, приготовані з борошна другого сорту, є менш ніжними, але більш ароматними, ніж випічка з борошна першого сорту. У рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати калач по-уральських. опис приготування: Ви напевно знаєте, що випічка, приготована на пшеничного або житнього заквасці, є...

читати далі
Калач

Калач

Калачі печуть до свята (Пасха, Різдво) і для себе. Є багато їх різновидів. Зробити такий самостійно дуже просто, працювати доведеться з дріжджовим тестом. розповім, як приготувати калач. опис приготування: Традиційна форма для калачів - це коло, зустрічаються півкола, більше схожі на півмісяць...

читати далі
Різдвяний калач

Різдвяний калач

Різдвяний калач — чудова ароматна випічка, яку печуть напередодні святого Різдва. Здобний і смачний калач стане відмінним доповненням до солодкого столу в це чудове свято. опис приготування: Різдвяний калач — один із символів Різдва. Ця випічка бере свій початок з ХVI століття. Уже тоді калачі...

читати далі
Патисони, консервовані на зиму

Патисони, консервовані на зиму

У вас з'явилися патисони? відмінно! Завжди приємно консервувати улюблені овочі на зиму, а потім відкривати і пригощати рідних та друзів цієї смакотою. Спробуйте, тут немає нічого складного! опис приготування: Як приготувати патисони, консервовані на зиму, в домашніх умовах? Все дуже просто! Ва...

читати далі
Вафельні трубочки в вафельниці

Вафельні трубочки в вафельниці

розповім сьогодні, як приготувати трубочки в вафельниці. вийдуть рум'яні, в міру хрусткі і в міру м'які вафлі. Найсмачніше, ніж в ресторані, гарантую! Спробуйте обов'язково! опис приготування: розповім вам, як приготувати трубочки в вафельниці в домашніх умовах. Все легко і просто! головне, що...

читати далі