Рецепт Саратовський калач фото

Саратовський калач
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Саратовський калач - по суті хліб, який випікають у високій формі. Пишний, ароматний і дуже смачний. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Ароматний, пишний, повітряний, пористий саратовський калач спекти не важко, якщо ви знайомі з дріжджовим тестом. Хліб, приготований в домашніх умовах набагато смачніше магазинного. Якщо дотримуватися всіх кроків рецепта, то все у вас обов'язково вийде. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 280 мілілітрів
  • Дріжджі - 20 грам (пресовані)
  • Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
саратовський калач - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування калача.
саратовський калач - фото крок 2
Поставте опару для хліба. У миску викладіть дріжджі.
саратовський калач - фото крок 3
В дріжджі додайте 130 мл. Теплої води і перемішайте.
саратовський калач - фото крок 4
Додайте 230 грам борошна.
саратовський калач - фото крок 5
Замісити тісто. Вийшла опара.
саратовський калач - фото крок 6
Поставте опару в тепле місце. Через 30-35 хвилин опара збільшиться в об'ємі в два-три рази.
саратовський калач - фото крок 7
Тісто я замішувала в планетарному міксері. Можна це зробити в звичайній мисці. Викладіть опару в будь-яку глибоку посуд.
саратовський калач - фото крок 8
Додайте сіль, цукор, рафінована соняшникова олія і залишилися 270 грам борошна.
саратовський калач - фото крок 9
Замісити тісто.
саратовський калач - фото крок 10
Поставте тісто в тепле місце на годину-півтора. За цей час тісто збільшиться в об'ємі.
саратовський калач - фото крок 11
Готове до випічки тісто викладіть у форму діаметром 18-20 см. І висотою 10-15 см. Я про всяк випадок наростила стінки форми папером для випічки. Дайте тесту постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин.
саратовський калач - фото крок 12
Випікайте калач в духовці, розігрітій до 180 градусів 40-45 хвилин.
саратовський калач - фото крок 13
Саратовський калач готовий. Остудіть хліб і подавайте до столу.

Схожі рецепти