Різдвяний калач
(покроковий рецепт з фото)
Різдвяний калач - чудова ароматна випічка, яку печуть напередодні святого Різдва. Здобний і смачний калач стане відмінним доповненням до солодкого столу в це чудове свято.
Різдвяний калач - один із символів Різдва. Ця випічка бере свій початок з ХVI століття. Уже тоді калачі користувалися попитом і вважалися продуктом найвищої якості. Спекти в домашніх умовах його нескладно і в цьому ви переконаєтеся самі, якщо скористаєтеся запропонованими рецептом. Успіху і веселого Різдва.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно - 450 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Ізюм - 100 грам
Приготуйте опару. У тепле молоко додайте столову ложку цукру, дріжджі і дві-три столові ложки борошна.
Добре перемішайте тепле молоко, дріжджі, цукор і борошно. Поставте в тепле місце.
Через 20-25 хвилин опара збільшиться в об'ємі.
Після насипте в опару ще 4 столові ложки цукру, сіль і ванільний цукор. Яйця збийте вінчиком і влийте в тісто.
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску.
Родзинки помийте, обдайте окропом і викладіть в тісто.
Поступово всипте просіяне борошно і замісити м'яке, еластичне тісто. Викладіть його в миску і поставте в тепле місце.
Через годину воно значно збільшиться в об'ємі.
Розділіть тісто на три рівні частини.
Кожну частину скачайте в джгут.
Від žgutov клубком волосся.
Викладіть косу в форму для випікання і кінці з'єднайте. В середині поставте стакан. Дайте постояти калачу в кімнаті хвилин 25-30, попередньо накривши його харчовою плівкою. Потім змастіть збитим жовтком і оперувати в духовку.
Випікайте калач 45-50 хвилин при температурі 175-180 градусів, в заздалегідь розігрітій духовці.
Готовий калач дістаньте з форми і відразу накрийте рушником.
Коли різдвяний калач охолоне, розріжте його і подавайте до столу.