Рецепт Різдвяний калач фото

Різдвяний калач
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти, Здобне дрожевое тісто, Ізюм
Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Солодке, Пироги

Різдвяний калач - чудова ароматна випічка, яку печуть напередодні святого Різдва. Здобний і смачний калач стане відмінним доповненням до солодкого столу в це чудове свято.

Різдвяний калач - один із символів Різдва. Ця випічка бере свій початок з ХVI століття. Уже тоді калачі користувалися попитом і вважалися продуктом найвищої якості. Спекти в домашніх умовах його нескладно і в цьому ви переконаєтеся самі, якщо скористаєтеся запропонованими рецептом. Успіху і веселого Різдва.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Ізюм - 100 грам
різдвяний калач - фото крок 1
Приготуйте опару. У тепле молоко додайте столову ложку цукру, дріжджі і дві-три столові ложки борошна.
різдвяний калач - фото крок 2
Добре перемішайте тепле молоко, дріжджі, цукор і борошно. Поставте в тепле місце.
різдвяний калач - фото крок 3
Через 20-25 хвилин опара збільшиться в об'ємі.
різдвяний калач - фото крок 4
Після насипте в опару ще 4 столові ложки цукру, сіль і ванільний цукор. Яйця збийте вінчиком і влийте в тісто.
різдвяний калач - фото крок 5
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску.
різдвяний калач - фото крок 6
Родзинки помийте, обдайте окропом і викладіть в тісто.
різдвяний калач - фото крок 7
Поступово всипте просіяне борошно і замісити м'яке, еластичне тісто. Викладіть його в миску і поставте в тепле місце.
різдвяний калач - фото крок 8
Через годину воно значно збільшиться в об'ємі.
різдвяний калач - фото крок 9
Розділіть тісто на три рівні частини.
різдвяний калач - фото крок 10
Кожну частину скачайте в джгут.
різдвяний калач - фото крок 11
Від žgutov клубком волосся.
різдвяний калач - фото крок 12
Викладіть косу в форму для випікання і кінці з'єднайте. В середині поставте стакан. Дайте постояти калачу в кімнаті хвилин 25-30, попередньо накривши його харчовою плівкою. Потім змастіть збитим жовтком і оперувати в духовку.
різдвяний калач - фото крок 13
Випікайте калач 45-50 хвилин при температурі 175-180 градусів, в заздалегідь розігрітій духовці.
різдвяний калач - фото крок 14
Готовий калач дістаньте з форми і відразу накрийте рушником.
різдвяний калач - фото крок 15
Коли різдвяний калач охолоне, розріжте його і подавайте до столу.

Схожі рецепти