Щи донські з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам скуштувати смачних щей по донському рецептом! Навариста гаряча юшка з рибою, квасолею і капустою доведеться багатьом до вподоби. Дивимося рецепт приготування щей донських з рибою.
Козаки знають толк в приготуванні страв. Навіть щі у них незвичайні виходять. В оригінальному рецепті прийнято використовувати свіжу річкову рибу, але, на жаль, я не рибалка, да в магазинах хороша річкова риба не водиться. Тому для приготування донських щей з рибою можете використовувати будь-яку білу рибу, філейну частину. Тільки дивіться, щоб кісток не було.
- Вода - 1, 5 L
- Картопля - 4 штуки
- Квасоля - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Риба - 250 грам
- Капуста квашена - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 25 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Квасоля слід замочити на ніч або хоча б на пару годин. Я її також трошки проварюю перед приготуванням.
Картоплю почистіть і поріжте на шматочки, тільки не дрібно. Якщо картопля взагалі невелика, то поріжте її просто навпіл. Поставте варитися.
Поки картопля вариться, цибулю дрібно поріжте, а морквину натріть на тертці. Обсмажте овочі в олії до золотистого кольору.
Коли картопля закипить - додайте до неї квасолю і овочі обсмажені. Вогонь збавте, нехай вариться на невеликому вогні.
Через 10 хвилин поріжте шматочками рибу, додайте до щам.
Капусту квашену відіжміть, але сік з-під неї не виливайте. Обсмажте капусту на сковороді теж до золотистого кольору. Коли картопля буде готова, додайте в щі капусту і спеції за смаком. Варіть ще хвилин 5-7.
Готовим донським щам з рибою дайте настоятися - і можете подавати їх зі сметаною і чорним хлібом. Смачного!