Бігус з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам досить незвичайний варіант Бігус, в якому замість м'яса ми будемо використовувати рибу, в результаті отримаємо приголомшливе блюдо з вельми цікавим смаком, обов'язково спробуйте його.
Цей рецепт приготування Бігус з рибою відмінний варіант для тих людей, які з якихось причин не їдять м'ясо або ж для тих, хто просто любить рибу. І хоча на перший погляд таке поєднання інгредієнтів може комусь здатися дивним, але повірте мені, в результаті блюдо виходить дійсно смачне. Я готувала його в мультиварці, але ви з легкістю зможете зробити бігус з рибою в домашніх умовах в будь-який інший посуді, наприклад, в товстостінній каструлі або у високій сковороді. У будь-якому випадку результат приємно вас здивує і порадує, не сумнівайтеся.
- Капуста білокачанна - 700-800 грам
- Минтай - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки (або кетчуп)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (хміль-сунелі, перець чорний мелений)
- Сіль - За смаком
- Вода - 0, 5-1 склянки
Насамперед ми шаткуємо капусту і вкладаємо її в чашу мультиварки, вона буде майже повністю займати чашу, але в процесі приготування осяде. До капусти додаємо терту моркву, трохи рослинного масла і водички.
Закриваємо кришку і включаємо режим "випічка" з 50 хвилин.
Приблизно за 10-15 хвилин до закінчення режиму необхідно промити рибу і відокремити філе від кістки, нарізати його на невеликі шматочки. Після закінчення режиму відкриваємо кришку і викладаємо нарізану рибу в чашу мультиварки.
Додаємо томатну пасту, сіль і спеції за смаком, вливаємо ще трохи водички.
Знову закриваємо кришку і готуємо бігус на режимі "випічка" ще 40 хвилин. Після закінчення часу мультиварка подасть звуковий сигнал, а значить, ми можемо спробувати, що у нас вийшло. Приємного всім апетиту!