Рецепт Млинці з моцарелою і червоною рибою фото

Млинці з моцарелою і червоною рибою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Моцарелла , Червона риба
Пісні страви
На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Млинці
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Є страви, які готуються виключно у свята або з якихось особливих випадках. Одним з таких страв є млинці. Розповідаю, як приготувати млинці з моцарелою і червоною рибою.

Опис приготування:

Готувати млинці завжди цікаво. Є в цьому процесі щось зачаровує. Все-таки недарма наші предки вважали, що млинець схожий на сонечко. Адже саме їх ми печемо на Масляну, святкуючи вихід зими і відродження весни.

  • Борошно - 200 грам
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - щіпка
  • Цукор - щіпка
  • Червона риба - 200 грам
  • Моцарелла - 150 грам
  • Зелень - За смаком
млинці з моцарелою і червоною рибою - фото крок 1
Готуємо тісто для млинців. Збиваємо яйце з молоком. Підсолюємо трохи. Додаємо розпушувач і цукор. Через сито всипаємо борошно, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Доливаємо соняшникова рафінована олія. Це потрібно, щоб млинці добре відходили від сковороди. Все збиваємо.
млинці з моцарелою і червоною рибою - фото крок 2
Нагріваємо сковороду. Краще, по можливості, взяти хоча б 2 сковорідки. Так процес прискориться удвічі. Нагріваємо їх гарненько. Беремо сковорідку в руки і наливаємо з ополоника тісто під нахилом, щоб все рівномірно розтеклося по поверхні.
млинці з моцарелою і червоною рибою - фото крок 3
Один за іншим перевертаючи млинець, у нас набирається така стопка. Взагалі тісто на млинці можна готувати не тільки з молока. Підійдуть також кефір, ряжанка, сироватка і навіть картопляний відвар!
млинці з моцарелою і червоною рибою - фото крок 4
Дістаємо моцарелу. Ви можете взяти будь-який інший сир (твердий або м'який). Тут вже на любителя. Натираю сир на тертці, і посипаю їм розгорнутий млинець. Краще робити це відразу, знімаючи млинець зі сковороди. Так сир буде ще і плавитися.
млинці з моцарелою і червоною рибою - фото крок 5
Беремо червону рибу. Під цю категорію риби підходять багато різновидів. Це може бути сьомга, Катані, форель або кижуч. Загалом, кожен бере рибу за смаком і можливостям. Нарізаємо на тоненькі пластини і кладемо на млинець, посипати тертим сиром.
млинці з моцарелою і червоною рибою - фото крок 6
Нарізаємо зелень. Кріп, петрушка і кінза - далеко не весь перелік, який поєднується з нашими млинцями. Посипаємо зеленню начинку, загортаємо все в рулетики. Я розріжу кожен такий рулетик навпіл навскоси. Так і є зручніше, і вид надзвичайно апетитний! Гості оцінять це розкішне блюдо!

Схожі рецепти