Млинці з моцарелою і червоною рибою
(покроковий рецепт з фото)
Є страви, які готуються виключно у свята або з якихось особливих випадках. Одним з таких страв є млинці. Розповідаю, як приготувати млинці з моцарелою і червоною рибою.
Готувати млинці завжди цікаво. Є в цьому процесі щось зачаровує. Все-таки недарма наші предки вважали, що млинець схожий на сонечко. Адже саме їх ми печемо на Масляну, святкуючи вихід зими і відродження весни.
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - щіпка
- Цукор - щіпка
- Червона риба - 200 грам
- Моцарелла - 150 грам
- Зелень - За смаком
Готуємо тісто для млинців. Збиваємо яйце з молоком. Підсолюємо трохи. Додаємо розпушувач і цукор. Через сито всипаємо борошно, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Доливаємо соняшникова рафінована олія. Це потрібно, щоб млинці добре відходили від сковороди. Все збиваємо.
Нагріваємо сковороду. Краще, по можливості, взяти хоча б 2 сковорідки. Так процес прискориться удвічі. Нагріваємо їх гарненько. Беремо сковорідку в руки і наливаємо з ополоника тісто під нахилом, щоб все рівномірно розтеклося по поверхні.
Один за іншим перевертаючи млинець, у нас набирається така стопка. Взагалі тісто на млинці можна готувати не тільки з молока. Підійдуть також кефір, ряжанка, сироватка і навіть картопляний відвар!
Дістаємо моцарелу. Ви можете взяти будь-який інший сир (твердий або м'який). Тут вже на любителя. Натираю сир на тертці, і посипаю їм розгорнутий млинець. Краще робити це відразу, знімаючи млинець зі сковороди. Так сир буде ще і плавитися.
Беремо червону рибу. Під цю категорію риби підходять багато різновидів. Це може бути сьомга, Катані, форель або кижуч. Загалом, кожен бере рибу за смаком і можливостям. Нарізаємо на тоненькі пластини і кладемо на млинець, посипати тертим сиром.
Нарізаємо зелень. Кріп, петрушка і кінза - далеко не весь перелік, який поєднується з нашими млинцями. Посипаємо зеленню начинку, загортаємо все в рулетики. Я розріжу кожен такий рулетик навпіл навскоси. Так і є зручніше, і вид надзвичайно апетитний! Гості оцінять це розкішне блюдо!