Салат з відвареної квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат - різновид одного з рецептів знаменитого і дуже улюбленого багатьма «Грецького салату». Сьогодні спробую зробити його за рецептом, як приготувати салат з відвареної квасолі.
Квасоля заздалегідь замочую в холодній воді, після цього вона швидко звариться (візьміть собі на замітку цю хитрість). Можна використовувати червону, у мене була звичайна біла. Заправляю салат соусом на основі лимонного соку. Зробити салат дуже просто: досить змішати всі інгредієнти і заправити їх соусом.
- Квасоля - 0, 5 кілограма
- Сир - 200 грам
- Черрі - 0, 5 кілограма
- Огірки - 250 грам
- Перець - 200 грам
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Петрушка - 1/2 пучка
- М'ята - 1/2 пучка
- Чорні оливки - 20 штук
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 75 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
1. Квасоля замочіть у воді на ніч. Лимон мою і відвалів з нього сік в миску, додаю сіль і свіжий мелений чорний перець, повільно вливаю оливкова олія і збиваю віночком.
2. Квасоля відварюю протягом 1-1, 5 годину, потім остуджують повністю. Мою, очищаю і нарізаю томати, перець, огірки, сир. Дрібно нарізаю зелена цибуля, а петрушку і м'яту - крупно.
3. Викладаю всі інгредієнти в миску і перемішую. Додаю оливки, розрізані на 2 частини.
4. Заправляю салат раніше приготовленої заправкою і ще раз перемішую.
5. Подаю страву порційно або в одній великій тарілці. Смачного!