Рибний салат з відвареної риби
(покроковий рецепт з фото)
Рибний салат дуже смачний і поживний. Він відмінно впишеться в меню святкового столу, а процес готування не займе багато часу. Уявляю рецепт, як приготувати рибний салат з відвареної риби.
Приготувати такий салат самостійно не складе особливих труднощів, всі продукти доступні і недорогі. Для нього можна використовувати будь-яку рибу: червону або білу, морську або річкову. Також використовую відварені яйця, твердий сир, мариновані огірочки і консервований горошок. Всі інгредієнти дрібно нарізаю і укладаю шарами, які для соковитості Перемащуємо майонезом.
- Лихоманка - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Мариновані огірки - 4-5 штук
- Консервований горошок - 250-300 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Майонез - 200 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед відварюю тріску і остуджують її, нарізаю невеликими шматочками.
2. Цибулину очищаю і обполіскую холодною водою, потім нарізаю тонкими півкільцями.
3. Сковороду відправляю на вогонь, наливаю трохи рослинного масла і розігріваю, на розпеченій поверхні обсмажую цибулю до золотистого кольору, викладаю його на паперовий рушник.
4. Виделкою розминаю відварну рибу і укладаю її на дно рознімної форми.
5. На рибку викладаю раніше обсмажений ріпчасту цибулю.
6. Змащую цибулю тонким шаром майонезу, посипаю сіллю і чорним меленим перцем.
7. Яйця відварюю 5-7 хвилин, потім очищаю від шкаралупи і нарізаю невеликими шматочками, викладаю їх поверх лука.
8. Рясно змащую шар відварених яєць майонезом.
9. Мариновані огірочки нарізаю маленькими кубиками і викладаю наступним шаром.
10. Трохи промазують огірки майонезом і викладаю консервований горошок.
11. Змащую горошок майонезом (це остання промазка) і посипаю подрібненим на дрібній тертці твердим сиром. Відправляю форму на 1-2 години в холодильник.
12. Після наполягаючи готовий салат виймаю з рознімної форми і подаю до столу. Смачного!