Рибний пиріг зі свіжої риби
(покроковий рецепт з фото)
До святкового або обіднього столу рибний пиріг зі свіжої риби стане відмінним блюдом. Такий пиріг - це не тільки ситний обід, але ще і прикраса будь-якого столу.
Готувати пироги - завжди клопітка заняття, особливо, якщо пироги для святкового столу. Такий рибний пиріг зі свіжої риби виходить ситним, смачним і красивим. Начинкою для нього може бути м'ясо, курка, гриби, риба (як в даному випадку) і так далі. Я вирішила начинити його рибою, яйцем, рисом і зеленню. При бажанні можна в начинку додати майонез.
- Дріжджове тісто - 500 грам
- Філе риби або тушка морської риби - 500 грам
- Мал - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Зелена цибуля - За смаком
- Спеції та сіль - За смаком
1. Для цього пирога потрібно взяти філе морської риби. Якщо ви берете тушку цілої риби, потрібно відокремити філе і позбутися від усіх кісток.
2. Відваріть рис і дайте йому трохи охолонути. Мал потрібно добре промити. Тісто я зазвичай беру вже готове, але якщо у вас є час на приготування дріжджового тіста - можете зробити його самі. Розкачайте пласт тіста і візуально надайте йому форму, вирізавши ножем форму риби. Викладіть нарізану середніми шматочками рибу, потім готовий рис і нарізану зелену цибулю. Я ще додаю варене яйце - воно відмінно поєднується з усіма інгредієнтами.
3. Закрийте другим шаром тіста. Декорування пирога тестом - на ваш погляд. Я зробила очі, плавники і луску. Змастіть всю поверхню тесту сирим яйцем і відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку.
4. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 50 хвилин. Готовність пирога періодично перевіряйте.
5. Подавати його потрібно в цілому вигляді (якщо на святковий стіл) або порційні, якщо готували пиріг до обіду з домашніми.