Рецепт Рибний пиріг зі свіжої риби фото

Рибний пиріг зі свіжої риби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги

До святкового або обіднього столу рибний пиріг зі свіжої риби стане відмінним блюдом. Такий пиріг - це не тільки ситний обід, але ще і прикраса будь-якого столу.

Готувати пироги - завжди клопітка заняття, особливо, якщо пироги для святкового столу. Такий рибний пиріг зі свіжої риби виходить ситним, смачним і красивим. Начинкою для нього може бути м'ясо, курка, гриби, риба (як в даному випадку) і так далі. Я вирішила начинити його рибою, яйцем, рисом і зеленню. При бажанні можна в начинку додати майонез.

  • Дріжджове тісто - 500 грам
  • Філе риби або тушка морської риби - 500 грам
  • Мал - 150 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Зелена цибуля - За смаком
  • Спеції та сіль - За смаком
рибний пиріг зі свіжої риби - фото крок 1
1. Для цього пирога потрібно взяти філе морської риби. Якщо ви берете тушку цілої риби, потрібно відокремити філе і позбутися від усіх кісток.
рибний пиріг зі свіжої риби - фото крок 2
2. Відваріть рис і дайте йому трохи охолонути. Мал потрібно добре промити. Тісто я зазвичай беру вже готове, але якщо у вас є час на приготування дріжджового тіста - можете зробити його самі. Розкачайте пласт тіста і візуально надайте йому форму, вирізавши ножем форму риби. Викладіть нарізану середніми шматочками рибу, потім готовий рис і нарізану зелену цибулю. Я ще додаю варене яйце - воно відмінно поєднується з усіма інгредієнтами.
рибний пиріг зі свіжої риби - фото крок 3
3. Закрийте другим шаром тіста. Декорування пирога тестом - на ваш погляд. Я зробила очі, плавники і луску. Змастіть всю поверхню тесту сирим яйцем і відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку.
рибний пиріг зі свіжої риби - фото крок 4
4. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 50 хвилин. Готовність пирога періодично перевіряйте.
рибний пиріг зі свіжої риби - фото крок 5
5. Подавати його потрібно в цілому вигляді (якщо на святковий стіл) або порційні, якщо готували пиріг до обіду з домашніми.

Схожі рецепти