Пиріг зі свіжої капусти в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом смачного і легкого в приготуванні пирога з капустою. Ніжне розсипчасте тісто з великим достатком соковитою і ароматною начинки. Така випічка порадує всіх членів сім'ї.
З тестом за цим рецептом можна приготувати будь-яку начинку, воно ідеально поєднується практично з усім, підійде як солодка, так і не солодка. Я розповім, як приготувати пиріг зі свіжої капусти в духовці на його основі. Випічка виходить дуже смачна і ніжна, порадує не тільки членів сім'ї за вечерею, але і гостей під час чаювання.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Маргарин - 120 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Капуста - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Кунжут - За смаком
- Яйце - 1 штука (жовток)
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці борошно, нарізаний кубиками м'який маргарин, сметану, сіль, цукор і соду.
Перемішайте все ложкою, потім руками замісити м'яке тісто. Якщо необхідно, то додайте в процесі ще трохи борошна. Зберіть тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Наріжте кубиками цибулю і обсмажте його до м'якості, додайте тонко нарізану капусту, сіль за смаком і тушкуйте овочі до готовності. В кінці за бажанням можна додати шматочок вершкового масла і чорний мелений перець.
Розділити тісто на дві частини. Одна повинна бути трохи більше, друга трохи поменше. Більшу частину розкачати на присипаної борошном поверхні в формі прямокутника, товщиною приблизно 3 мл. Акуратно перенесіть розкатаний пласт тесту в змащену маслом форму для випічки. Руками зробіть невеликі бортики.
Зверху рівномірно розподіліть начинку, трохи відступивши від країв.
Другу частину тіста так само розкачайте у формі прямокутника і накрийте їм начинку.
З'єднайте краю тесту будь-яким зручним способом. Змастіть верх яєчним жовтком і наколи виделкою. Посипте за бажанням пиріг кунжутом. Випікайте при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Пиріг зі свіжої капусти в духовці готовий. Даємо йому трохи охолонути, після чого нарізаємо і подаємо до столу.
Смачного!