Салат з відвареної сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так хочеться легкого, але ситного салату. Придумала рецепт салату з відвареної сьомги, який роблю з персиком і зерновий гірчицею. Спробуйте!
Для подушки використовую рукколу, яку можна замінити будь-якими салатним листям. Виявилося, що відварена сьомга і солодкі персики - дуже вдале поєднання. Салат прекрасно підходить навіть для свята. Ви можете зробити одну порцію на пробу, але впевнений, вам сподобається.
- Лимон - 1 штука
- Чорний перець горошком - 5 штук
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Сьомга - 4 скибочки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Гірчиця в зернах - 2 чайних ложки
- Рукола - 1 пучок
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Персики - 2 штуки
- Базилік - 1 пучок
- Fistashki - 1/4 склянки
- Авокадо - 0, 5 штуки
1
У сковороду налийте 6 склянок води, додайте 1 скибочку лимона, чорний перець горошком, трохи солі і меленого перцю, доведіть до кипіння і опустіть шматочки риби.
2
Накрийте сковороду кришкою і варіть рибу 5-8 хвилин, акуратно перекладіть рибу на тарілку.
3
Для заправки змішайте лимонний сік і цедру, рослинне масло і гірчицю, сіль і мелений перець, збийте все віночком.
4
Вимийте рукколу і листя базиліка, розподіліть на 4 порції. Додайте рубані фісташки і дрібні кубики авокадо, перемішайте.
5
Викладіть по центру шматочок риби, а біля неї 1 скибочку лимона. Вимийте персики і наріжте їх тонкими часточками, розподіліть по тарілці навколо риби, полийте заправкою і подавайте.