Салат з сочевиці з баклажаном і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат для тих, хто любить бобові та інші овочі і з'єднує їх із задоволенням Смачний і корисний салат для обіду, вечері або просто для перекусу. Готується легко.
Смачне і корисне поєднання бобових з овочами відомо всім. Готують такий салат і в Італії, і в Туреччині. Особливо актуальне це салат під час зимового посту, адже бобові містять білок, так необхідний тим, хто дотримується посту. Готується салат легко, пропорції складових підбирайте по своєму смаку. Готуємо!
- Сочевиця - 1 Склянка (відварена)
- Баклажан - 1 штука
- Перець маринований - 4 штуки(4 часточки - в результаті 1 цілий перець)
- Лук-пориста - 1/2 штуки
- Зелень кінзи, петрушки - 2 Ст. Ложки (нарізаної)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1. В першу чергу необхідно відварити сочевицю до готовності і остудити.
2. Баклажан очистимо й наріжемо соломкою товщиною близько 1 см.
3. Засипаємо баклажан сіллю, перемішати і залишити хвилин на 10-15.
4. Потім ретельно промиємо проточною водою і максимально зцідити рідину.
5. Тонкими кільцями нарізаємо цибулю-порей.
6. Наріжемо соломкою маринований перець.
7. Викладаємо в салатник сочевицю, маринований перець і дрібно нарізану зелень.
8. На добре розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо баклажан хвилин 7-8. Потім додамо лук.
9. І обсмажуємо ще хвилинки 2, до м'якості цибулі.
10. Додаємо баклажан з цибулею до решти інгредієнтів. Додамо мелений перець і, якщо необхідно, оливкова олія.
11. Перемішуємо і даємо постояти салату ще хвилин 5. А потім можна дегустувати