Оладки з часником і баклажаном
(покроковий рецепт з фото)
Літня пора щедра на овочеве роздолля! Хочеться радіти урожаю і встигнути наситити організм вітамінами на весь рік. Тому навіть в оладки сміливо додаємо овочі. Буде смачно і ароматно!
Коли за вікном щосили світить яскраве літнє сонечко, стояти у скворчащей сковороди - заняття не з приємних. Випікайте оладки в вафельниці - буде не менш смачно! А оладки можна описати двома простими словами - ДУЖЕ СМАЧНІ! Подавайте зі сметаною, йогуртом або улюбленим соусом. Ділюся подробицями.
- Баклажан - 1 штука (нЕ великий)
- Часник - 3 зубчики
- Сир Адигейський - 100 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно пшеничне 1 сорт - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Баклажан і часник натріть на дрібній тертці або пробийте в кухонному комбайні. Додайте адигейський сир і пробийте ще раз.
У кефір вбийте яйце, додайте сіль і цукор. Всипте просіяне з содою борошно і віночком замісіть тісто. Якщо кефір свіжий і не занадто кислий, можна додати трохи лимонного соку.
Додайте в тісто баклажани-сирно-часникову масу і перемішайте. Влийте оливкове масло і ще раз перемішайте. Дайте тесту постояти хвилин 10.
Далі можете смажити оладки на сковороді, як зазвичай. Але по літній спеці рекомендую випікати їх в вафельниці для віденських вафель. Буде смачно, швидко, а ще ваш будинок не буде пахнути смаженим маслом і не перетворитися в гарячу пустелю. Тому розігрівайте вафельницу і викладайте по столовій ложці тесту на кожну пластину.
Смажте до золотистого кольору.
Знімайте готові вафлі-оладки на решітку, щоб краєчки залишалися хрусткими.
Знімайте готові вафлі-оладки на решітку, щоб краєчки залишалися хрусткими.
Подавати такі овочеві оладки смачно з підсоленою сметаною, додавши в неї рубаний часник і свіжу зелень за смаком. Смачного!