Пиріг з листкового тіста з сиром і баклажаном
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний і простий рецепт пирога з передачі "смак" . Поєднання листкового тіста з сиром і баклажаном - робить це блюдо чарівним!
Зізнаюся, простий рецепт пирога з листкового тіста з сиром і баклажаном я підгледіла в передачі "смак" . По телевізору цей пиріг виглядав дуже красиво і апетитно, що nahvalivali его, не шкодуючи компліментів. А у мене в холодильнику якраз були всі необхідні інгредієнти. І, якби це блюдо готувалося так само складно, як і більшість показуються в кулінарних шоу страв, то я напевно б не стала його готувати, але простота рецепта мене підкупила. Буквально за півгодини приготувала пиріг - і мені дуже сподобалось, і навіть мій дуже примхливий і виборчий чоловік був дуже задоволений. Сподіваюся, сподобається і вам
- Листкове тісто - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Баклажани - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Базилік свіжий - 30 грам
- Спеції - - За смаком
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Розкачуємо листкове тісто, викладаємо на деко, застелений фольгою або пергаментним папером.
Тонкими скибочками нарізаємо сир (у мене - Fetaksa).
Викладаємо сир поверх тесту.
Баклажани миємо й нарізаємо на тонкі скибочки.
Викладаємо скибочки баклажанів внахлест поверх сиру.
Помідори теж миємо й нарізаємо на тонкі часточки, які викладаємо поверх баклажанів. Посипаємо сіллю і бажаними спеціями (орегано, наприклад, добре підійде).
Зверху посипаємо все це справа свіжим листям базиліка (можна замінити іншою зеленню).
Злегка скроплюємо пиріг оливковою олією, після чого ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 25 хвилин. Подавати пиріг можна як гарячим, так і остиглим. Смачного!