Рецепт Паста з баклажаном і помідорами фото

Паста з баклажаном і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Баклажан, Макарони, Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смак пасти визначають добавки і соуси, так як сама по собі вона всього лише відварене тісто. Але з баклажанами і помідорами вона перетворюється на вишукану і смачна страва.


Любителям макаронів присвячується. Наріжте баклажани, помідори без шкірки, перець, цибуля і часник. Баклажани посипте сіллю і залиште на півгодини, потім промийте проточною водою. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте перець і трохи протушкувати. Потім додайте баклажани, а через 5 хвилин помідори, часник і спеції. Протушкувати 20 хвилин і змішайте з відвареними макаронами. Прикрасьте свіжою зеленню, і стільчик для годування. Смачного!

  • Паста пенне - 150 грам
  • Баклажан - 1 штука
  • Помідор - 4 штуки
  • Червоний солодкий перець - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, перець, ароматні трави - За смаком
паста з баклажаном і помідорами - фото крок 1
Баклажани наріжте, посипте сіллю і залиште на півгодини, потім промийте проточною водою. Це дозволить позбутися від гіркоти. Помідори бланшируйте, зніміть шкірку. Видаліть насіння і наріжте. Також наріжте перець, часник і цибулю.
паста з баклажаном і помідорами - фото крок 2
Розігрійте в сотейнику рослинне масло і обсмажити цибулю.
паста з баклажаном і помідорами - фото крок 3
Коли він зарум'яниться, додайте перець і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
паста з баклажаном і помідорами - фото крок 4
Потім додайте баклажани і смажте, помішуючи, ще 5 хвилин.
паста з баклажаном і помідорами - фото крок 5
Потім додайте помідори і часник, трохи солі, додайте спеції і ароматні трави за смаком і готуйте під кришкою ще 20 хвилин. Якщо утворилося багато рідини, дайте їй випаруватися, знявши кришку.
паста з баклажаном і помідорами - фото крок 6
Відваріть макаронні вироби до готовності і змішайте їх з отриманим овочевим соусом. Прикрасьте свіжою зеленню, і стільчик для годування.

Схожі рецепти