Паста з баклажаном і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Смак пасти визначають добавки і соуси, так як сама по собі вона всього лише відварене тісто. Але з баклажанами і помідорами вона перетворюється на вишукану і смачна страва.
Любителям макаронів присвячується. Наріжте баклажани, помідори без шкірки, перець, цибуля і часник. Баклажани посипте сіллю і залиште на півгодини, потім промийте проточною водою. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте перець і трохи протушкувати. Потім додайте баклажани, а через 5 хвилин помідори, часник і спеції. Протушкувати 20 хвилин і змішайте з відвареними макаронами. Прикрасьте свіжою зеленню, і стільчик для годування. Смачного!
- Паста пенне - 150 грам
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 4 штуки
- Червоний солодкий перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець, ароматні трави - За смаком
Баклажани наріжте, посипте сіллю і залиште на півгодини, потім промийте проточною водою. Це дозволить позбутися від гіркоти. Помідори бланшируйте, зніміть шкірку. Видаліть насіння і наріжте. Також наріжте перець, часник і цибулю.
Розігрійте в сотейнику рослинне масло і обсмажити цибулю.
Коли він зарум'яниться, додайте перець і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
Потім додайте баклажани і смажте, помішуючи, ще 5 хвилин.
Потім додайте помідори і часник, трохи солі, додайте спеції і ароматні трави за смаком і готуйте під кришкою ще 20 хвилин. Якщо утворилося багато рідини, дайте їй випаруватися, знявши кришку.
Відваріть макаронні вироби до готовності і змішайте їх з отриманим овочевим соусом. Прикрасьте свіжою зеленню, і стільчик для годування.