Рецепт Салат «Неаполь» з баклажанами фото

Салат «Неаполь» з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Баклажан
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Кожен раз хочеться вдосконалити святковий стіл новими блюдами, тому раджу подивитися, як приготувати салат "неаполь" з баклажанами - простий, але ефектний і смачний листковий овочевий салат.

Овочеві салати виходять найлегшими, особливо якщо попередньо злегка обробити овочі. Наприклад, в даному рецепті баклажани необхідно попередньо запекти в духовці до готовності, щоб вони стали м'якшими і віддали гіркоту. Салат виходить досить ситним за рахунок тертого сиру, яєць і майонезу. За бажанням майонез можна замінити густою сметаною, так салат вийде більш корисним. Ви можете подавати салат як в порційних формочках, так і виклавши його у велику роз'ємну форму.

  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Яйце варене - 4 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - За смаком
салат
1. Зверху кожного помідора зробіть хрестоподібний надріз. Перекладіть помідори в миску, залийте окропом і через хвилину зніміть з них шкірку.
салат
2. Наріжте помідори кубиками, перекладіть на сито і дайте зайвої рідини стекти. Горіхи подрібнити ножем, яйця і твердий сир натріть на крупній тертці. Баклажани промийте, просушіть і в декількох місцях проколіть зубочисткою.
салат
3. Викладіть баклажани в форму і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин. Вийміть баклажани з духовки, зніміть з них шкірку, розріжте їх, дайте їм охолонути.
салат
4. Наріжте остиглі баклажани кубиками, додайте подрібнений часник, щіпку солі і перемішайте. Зберіть салат: роз'ємну форму змажте рослинним маслом і поставте на блюдо нижньою частиною догори.
салат
5. Викладіть баклажани, подрібнені горіхи і змастіть їх майонезом. Зверху викладіть помідори, посоліть їх і також змастіть майонезом.
салат
6. Викладіть натерті на крупній тертці яйця, знову змастіть майонезом і посипте тертим сиром. Накрийте салат плівкою і поставте в холодильник просочитися. Смачного!

Схожі рецепти