Салат «Неаполь» з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Кожен раз хочеться вдосконалити святковий стіл новими блюдами, тому раджу подивитися, як приготувати салат "неаполь" з баклажанами - простий, але ефектний і смачний листковий овочевий салат.
Овочеві салати виходять найлегшими, особливо якщо попередньо злегка обробити овочі. Наприклад, в даному рецепті баклажани необхідно попередньо запекти в духовці до готовності, щоб вони стали м'якшими і віддали гіркоту. Салат виходить досить ситним за рахунок тертого сиру, яєць і майонезу. За бажанням майонез можна замінити густою сметаною, так салат вийде більш корисним. Ви можете подавати салат як в порційних формочках, так і виклавши його у велику роз'ємну форму.
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Майонез - 200 грам
- Баклажан - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Яйце варене - 4 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
1. Зверху кожного помідора зробіть хрестоподібний надріз. Перекладіть помідори в миску, залийте окропом і через хвилину зніміть з них шкірку.
2. Наріжте помідори кубиками, перекладіть на сито і дайте зайвої рідини стекти. Горіхи подрібнити ножем, яйця і твердий сир натріть на крупній тертці. Баклажани промийте, просушіть і в декількох місцях проколіть зубочисткою.
3. Викладіть баклажани в форму і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин. Вийміть баклажани з духовки, зніміть з них шкірку, розріжте їх, дайте їм охолонути.
4. Наріжте остиглі баклажани кубиками, додайте подрібнений часник, щіпку солі і перемішайте. Зберіть салат: роз'ємну форму змажте рослинним маслом і поставте на блюдо нижньою частиною догори.
5. Викладіть баклажани, подрібнені горіхи і змастіть їх майонезом. Зверху викладіть помідори, посоліть їх і також змастіть майонезом.
6. Викладіть натерті на крупній тертці яйця, знову змастіть майонезом і посипте тертим сиром. Накрийте салат плівкою і поставте в холодильник просочитися. Смачного!