Рецепт Салат на зиму з баклажанами фото

Салат на зиму з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан, Болгарський перець, Часник
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Салати, Консервація

Один з улюблених салатів - це баклажанний. Зробити його самостійно дуже легко і просто, навіть якщо до цього ви жодного разу не робили закруток. Розповім, як приготувати салат на зиму з баклажанами.

Для такого салату згодяться як дрібні, так і великі баклажани, адже їх потрібно нарізати однакового розміру шматочками. Якщо вам подобаються гострі страви, то рекомендую використовувати перець чилі і часник у великих кількостях.

  • Баклажан - 3-4 кілограм
  • Болгарський перець - 5 штук
  • Чилі - 2 штуки
  • Часник - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Рослинна олія - 50-100 мілілітрів
  • Оцет - 50 мілілітрів
салат на зиму з баклажанами - фото крок 1
1. Баклажани гарненько мою, потім обрізаю плодоніжки і нарізаю плоди великими шматочками.
салат на зиму з баклажанами - фото крок 2
2. Перекладаю баклажани в каструлю і заливаю холодною водою.
салат на зиму з баклажанами - фото крок 3
3. Відправляю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння, потім варю 5 хвилин, притискаючи баклажани шумівкою, щоб вони не спливали. Варю овочі до готовності, після цього зливаю воду.
салат на зиму з баклажанами - фото крок 4
4. Болгарський перець мою і очищаю від насіння, потім нарізаю великими шматками. Чилі мою і нарізаю шматочках (якщо любите гостре, то насіння вичищати не потрібно). Очищаю часник, поділяю його на зубчики.
салат на зиму з баклажанами - фото крок 5
5. Подрібнюю обидва види перців і часник в блендері (або через м'ясорубку, якщо немає блендера). Додаю цукор, сіль, оцет і рослинне масло.
салат на зиму з баклажанами - фото крок 6
6. Відварені баклажани залишаю в каструлі, заливаю приготованим маринадом, доводжу до кипіння і варю 5-10 хвилин. Важливо, щоб маринад повністю покривав баклажани.
салат на зиму з баклажанами - фото крок 7
7. Стерилізую банки і кришки, гарячими викладаю овочі і закручую. Перевертаю банки і укутують в тепле, залишаю до повного охолодження. Баклажани готові вже відразу після охолодження. Смачного!

Схожі рецепти