Салат на зиму з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Один з улюблених салатів - це баклажанний. Зробити його самостійно дуже легко і просто, навіть якщо до цього ви жодного разу не робили закруток. Розповім, як приготувати салат на зиму з баклажанами.
Для такого салату згодяться як дрібні, так і великі баклажани, адже їх потрібно нарізати однакового розміру шматочками. Якщо вам подобаються гострі страви, то рекомендую використовувати перець чилі і часник у великих кількостях.
- Баклажан - 3-4 кілограм
- Болгарський перець - 5 штук
- Чилі - 2 штуки
- Часник - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Рослинна олія - 50-100 мілілітрів
- Оцет - 50 мілілітрів
1. Баклажани гарненько мою, потім обрізаю плодоніжки і нарізаю плоди великими шматочками.
2. Перекладаю баклажани в каструлю і заливаю холодною водою.
3. Відправляю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння, потім варю 5 хвилин, притискаючи баклажани шумівкою, щоб вони не спливали. Варю овочі до готовності, після цього зливаю воду.
4. Болгарський перець мою і очищаю від насіння, потім нарізаю великими шматками. Чилі мою і нарізаю шматочках (якщо любите гостре, то насіння вичищати не потрібно). Очищаю часник, поділяю його на зубчики.
5. Подрібнюю обидва види перців і часник в блендері (або через м'ясорубку, якщо немає блендера). Додаю цукор, сіль, оцет і рослинне масло.
6. Відварені баклажани залишаю в каструлі, заливаю приготованим маринадом, доводжу до кипіння і варю 5-10 хвилин. Важливо, щоб маринад повністю покривав баклажани.
7. Стерилізую банки і кришки, гарячими викладаю овочі і закручую. Перевертаю банки і укутують в тепле, залишаю до повного охолодження. Баклажани готові вже відразу після охолодження. Смачного!