Кабачки з баклажанами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Закуска з баклажанів з кабачками на зиму, як правило, має різноманітний овочевий склад і масу варіантів. Спробуйте приготувати запропонований мною рецепт. Він доступний і простий у виконанні.
Для прискорення процесу, нарізку овочів краще приготувати заздалегідь. В іншому приготування не складе труднощів. Рецепт зручний тим, що додаткова стерилізація салату після розкладки по банкам не потрібно.
- Кабачки - 400 грам
- Баклажани - 400 грам
- Перець болгарський - 150 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 120 грам
- Селера - 1 штука(chereshkovиy, по бажанню)
- Перець гострий - За смаком
- Масло рослинне - 130 мілілітрів
- Томатна паста - 70 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5-0, 75 Ст. Ложки
- Цукор - 1-1, 25 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі помийте, чистий.
Лук наріжте пір'ям, моркву натріть на крупній тертці.
У широку каструлю з товстим дном налийте половину вказаної кількості масла. Перекладіть туди моркву з цибулею. Обсмажте до напівготовності на середньому вогні.
Наріжте баклажани і перець соломкою, додайте до моркви з цибулею.
До овочів додайте масло, що залишилося, половину вказаної кількості солі і цукру. Перемішайте і поставте на середній вогонь. Варіть до напівготовності баклажанів, приблизно 15 -20 хвилин.
Натріть кабачки на крупній тертці, наріжте гострий перець і селера. Додайте в каструлю.
Перемішайте, додайте залишився кількість цукру і солі, ще раз перемішайте. Проваріть протягом 10 хвилин.
У склянці розведіть водою томатну пасту. Загальний обсяг повинен вийти 150 мл.
Після закінчення часу варіння, додайте розведену томатну пасту до овочів. Перемішайте. Проваріть після закипання 15 хвилин. Спробуйте на смак, можливо потрібно додати сіль або цукор (томатна паста має різну кислоту). На завершення, влийте оцет, перемішайте і прогрійте протягом 5 хвилин .
Сніданок готовий.
У стерилізовані банки розкладіть закуску і герметично закрийте чистими, сухими кришками.
Банку переверните, накрийте рушником і охолодіть в такому вигляді.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 500 мл. І 1 баночка 200 мл. Смачних вам заготовок!