Рецепт Кабачки з баклажанами на зиму фото

Кабачки з баклажанами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Угорська кухня
Овочі , Баклажан , Кабачок
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Закуска з баклажанів з кабачками на зиму, як правило, має різноманітний овочевий склад і масу варіантів. Спробуйте приготувати запропонований мною рецепт. Він доступний і простий у виконанні.

Опис приготування:

Для прискорення процесу, нарізку овочів краще приготувати заздалегідь. В іншому приготування не складе труднощів. Рецепт зручний тим, що додаткова стерилізація салату після розкладки по банкам не потрібно.

  • Кабачки - 400 грам
  • Баклажани - 400 грам
  • Перець болгарський - 150 грам
  • Морква - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 120 грам
  • Селера - 1 штука(chereshkovиy, по бажанню)
  • Перець гострий - За смаком
  • Масло рослинне - 130 мілілітрів
  • Томатна паста - 70 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5-0, 75 Ст. Ложки
  • Цукор - 1-1, 25 Ст. Ложки
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі помийте, чистий.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 2
Лук наріжте пір'ям, моркву натріть на крупній тертці.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 3
У широку каструлю з товстим дном налийте половину вказаної кількості масла. Перекладіть туди моркву з цибулею. Обсмажте до напівготовності на середньому вогні.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 4
Наріжте баклажани і перець соломкою, додайте до моркви з цибулею.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 5
До овочів додайте масло, що залишилося, половину вказаної кількості солі і цукру. Перемішайте і поставте на середній вогонь. Варіть до напівготовності баклажанів, приблизно 15 -20 хвилин.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 6
Натріть кабачки на крупній тертці, наріжте гострий перець і селера. Додайте в каструлю.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 7
Перемішайте, додайте залишився кількість цукру і солі, ще раз перемішайте. Проваріть протягом 10 хвилин.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 8
У склянці розведіть водою томатну пасту. Загальний обсяг повинен вийти 150 мл.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 9
Після закінчення часу варіння, додайте розведену томатну пасту до овочів. Перемішайте. Проваріть після закипання 15 хвилин. Спробуйте на смак, можливо потрібно додати сіль або цукор (томатна паста має різну кислоту). На завершення, влийте оцет, перемішайте і прогрійте протягом 5 хвилин .
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 10
Сніданок готовий.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 11
У стерилізовані банки розкладіть закуску і герметично закрийте чистими, сухими кришками.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 12
Банку переверните, накрийте рушником і охолодіть в такому вигляді.
кабачки з баклажанами на зиму - фото крок 13
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 500 мл. І 1 баночка 200 мл. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти